Hogyan foggyak le?

ora 2011-05-29 01:25:07
Kedves Szakértő!
14 éves lány vagyok,168 cm és 70 kg.Azt szeretném megkérdezni hogy kb. mennyit kellene fogynom és hogyan?Nagyon tanácstalan vagyok,mert már sokféle "praktikát" hallottam,de nem tudom,hogy melyiket válasszam.Előre is köszönöm a segitséget! =)

Szakértőnk válasza a Hogyan foggyak le? kérdésre

Kedves Levélíró!

Körülbelül 6-8 kilótól kellene megszabadulnod, hogy elérd az ideális súlyodat. Az lenne célszerű, hogy lassan érd el a kívánt célt, vagyis heti 0.5-1 kg fogyással kellene számolni. Nem ajánlott a túlságosan drasztikus fogyókúra, mivel könnyebb az esély arra, hogy feladod és arra is, hogy a leadott kilókat visszaszeded.

Nem írtál arról hogy mennyit mozogsz, de ez lenne az egyik kulcs a fogyáshoz. Hetente 3-4 alkalommal iktass be egy-másfél óra izzasztó mozgást. Ez lehet kerékpározás, futás, úszás, vagy amihez kedved van.

Természetesen az étrendedre is oda kell figyelned. Fogd vissza a szénhidrátok fogyasztását, tehát pl. az édességek, finomlisztből készült ételek, burgonya, rizs, tésztafélék. Helyettük válassz teljes kiőrlésű lisztből készült termékeket, húsok mellé köretként pedig inkább salátákat, zöldségféléket. Tejtermékekből az alacsonyabb zsírtartalmúakat válaszd (pl. tejfölből, sajtokból) és vigyázz a bolti gyümölcsjoghurtokkal is, mert rengeteg cukrot tartalmaznak. A húsfélék közül a soványakat edd, főleg csirke-és pulykahúst. A felvágottak jelentős része sok rejtett zsírt tartalmaz. Egyél főzelékféléket, zöldségeket és gyümölcsöket, leginkább nyersen. Igyál sok folyadékot, napi 2-2.5 litert is.

Ne számíts gyors változásra, a látványos eredményhez hetekre, hónapokra lesz szükség.

Üdvözlettel:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések