Lapos has ,hol vagy?

2010.10.01.
Most majd 30 évesen,elég kislányosan nézek ki,mert nem dohányzom,alkoholt nem fogyasztiok,és hobbibol sportolok.2004 óta,végzem,sétákat,km-ekben,tempósabban!!!
Közben otthon is húsz perc aerobic,és persze hasizom.De hiába is végzem,csak akkor változik kicsit a hasam,ha nem eszem sokat.kb 1000 kalóriánál többet.De azt olvastam,h egy fizikai (könnyű,ülő) munkát végző nőnek 2000 kalóriára van szüksége.De hiába is hasizmozok,és kardiózok,kifelé domborodik a hasam.Valószínűleg ez hormonális,és szerintem pcoessel van hozzá köze!!!!!!!!
mert zsíros pattanásos bőröm van,kis furunkulusok,illetve nagyon sok fekte erős szőr,PEDIG NŐ vagyok,és nem férfi.
Ilyenkor utálom magamat,mert olyan mintha férfi lennék.Kitöltöttem egy tesztet,azt írta,h a pcos valószinűsége nagy.
Nem tudok mit kitalálni,h lemenjen a hasam.Ha úszok,akkor utána olyan éhes vagyok,meg néha reszketni szoktam,h édességet egyek.Nem idegesség,hanem mikor leesik a vércukrom.Nem is merek elindulni sehová sem,innivaló,és kis édesség nélkül mert félek h rosszul leszek.Mit tegyek??? Mit eddzek,h lapos hasam legyen???
Sőt puffadással is küzdök,és szerintem IBS is!!!

Szakértőnk válasza a Lapos has ,hol vagy? kérdésre

Kedves Levélíró!

Az fontos információ lenne, hogy milyen magas és ehhez hány kiló. Az elfogyasztott kalória mennyiségét is ennek függvényében kell meghatározni. Az 1000 kcal persze semmiképpen sem sok. Arra sem árt figyelni azonban, hogy ha túlságosan szigorú diétát folytat, akkor az anyagcsere erre rendezkedik be, próbál tartalékolni az ínséges időkre és a fogyás nem lesz oylan egyszerű. Az édességek fogyasztását mindenképpen csökkenteni kellene (igazából teljesen fel kellene függeszteni, csak ritkán fogyasztani).

Az inzulinrezisztencia könnyen kimutatható terheléses vércukor-vizsgálattal. Ha a bőre aknés, illetge fokozott szőrnövekedést tapasztal, akkor érdemes lenne nőgyógyász véleményét kikérni. Ha jónak látja, ő kérhet további vizsgálatokat és tovább küldheti endokrinológushoz is. Ha esetleg valóban fennáll a PCOS, az gyógyszeresen kezelhető, jó eredménnyel.

A hasizomgyakorlatokkal ne álljon le, a legjobb úton halad de a látványos eredményekhez hetekre-hónapokra van szükség.

A puffadás még nem feltétlenül jelent IBS-t. Beszélje meg a háziorvosával, aki kérhet további vizsgálatokat, javasolhat gyógyszereket vagy tovább utalhatja gasztroenterológiára. Az IBS diagnózisa csak akkor állítható fel, ha kizárható hogy a panaszok hátterében szervi ok áll.

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor