Hogyan lehet hízni gyorsan???

2010.09.21.
Kedves Dr. Úrnő!

Egy olyan ember (fiú/17), aki nem hajlamos hízásra akármennyit eszik, az soha semmitől nem is fog tudni elhízni, még ha direkt azt szeretné sem?

Én nem vagyok hajlamos, de anyukám igen, pedig 17-19 éves korában még vékony volt és szaltózni is tudott! Ahogy megszülte a bátyám 19 évesen, onnantól kezdve már egyre csak hízott, aztán engem is (császármetszéssel) utána 95 kiló lett.

4-5 éve már csak 65 kiló, de viszont ugyanúgy nagy a hasa és gombölyű, mert a háj nem nehéz, de viszont meglátszik.

Szóval 4-5 éve nem fogyott egy grammot sem, sőt hízott is (bár nem olyan sokat) pedig azóta minden nap csak gyümölcsöt eszik, húst meg már több éve nem..
Ő már soha nem is lesz újra vékony akárhogy próbálkozik?
Hiszen amilyen keveset eszik, bele is pusztulnék, s mégsem fogy már..

Tehát az aki meg szülés miatt hízott el (annak ellenére hogy előtte vékony volt), csak bizonyára a szülés hatására vmi lett az anyagcseréjével, tehát annak nem fordítható ez már vissza?


Köszönöm előlre szíves válaszát!

Szakértőnk válasza a Hogyan lehet hízni gyorsan??? kérdésre

Kedves Levélíró!

A terhesség illetve szoptatás során természetes is bizonyos testtömegnövekedés, hiszen a szervezet igyekszik biztosítani a baba táplálását. A szoptatás (a tejtermelődés) pedig elég sok energiát igényel az anyai szervezettől. Emellett ebben az időszakban könnyebb elhízni is: az ember sokat van otthon, nincs ideje és energiája odafigyelni az egészséges táplálkozásra, sokszor a szoptatás sikere érdekében több kalóriát is visz be, mint szükséges volna.

Sok esetben a has nem nyeri vissza eredeti formáját: a hasizmok túlnyúlása is szerepet játszik ebben, illetve ha lefogy az anyuka, a bőr nem feltétlenül húzódik vissza teljesen. Sok-sok has-és hátizomgyakorlattal azért jelentős javulás érhető el!

Érdemes odafigyelni a kenyérfélék, tésztafélék, burgonya, rizs fogyasztására és ezeket minimálisra csökkentetni. Az étrendbe iktassatok be sok gyümölcs-és zöldségfélét, sovány húst és sovány tejterméket. Nem elhanyagolható a testmozgás szerepe sem, hetente 2-3 alkalommal ajánlott volna. Természetesen nem történt semmilyen visszafordíthatatlan anyagcsere-változás, visszanyerheti a fiatalabb kori súlyát az anyukád!

Előfordulhat, hogy esetleg emellett sem indul be a súlyvesztés. Ha így lenne, keressétek fel a háziorvost, aki csináltat néhány laborvizsgálatot is, amennyiben indokoltnak tartja.

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor