Vajon szenvedhetek jojó effektusban?

2016.06.21.
Jó napot!:) Egy olyan kérdéssel szeretnék önhöz fordulni hogy lehetséges-e ez az egész..?! Koleszos éveim alatt nem nagyon ettem csak napi 3x talán 4x. Különösebben nem voltam éhes akkor, és nagyjából kilókat sem adtam le. Most hogy itt a nyár elkezdtem gluténmentesen étkezni amit napi 4x akár 5x is beviszek. Emellett heti 4x edzek elég intenzíven. Lehetséges hogy az elmúlt évek néhány kilói visszatérnek rám a 4x 5x való étkezés miatt? Semmi liszteset, zabosat, árpásat, búzásat nem viszek be a szervezetembe. Nassolni valókat is csak kivételes esetekben engedek meg és vizet is iszom elégszer. Sosem voltam az az éheztetős típus de a koliban tényleg nem ettem sokat. Azért vagyok jelenleg ilyen rémült állapotban , mert az interneten olvastam pár dolgot és elég horrorisztikusnak tűnik.
Nem vagyok túlsúlyos de néhány kiló felesleg azért van rajtam amit szeretnék ledolgozni és nem örülnék ha a régi dolgok visszajönnének meglepetésszerűen...Válaszát előre is köszönöm szépen! Szép napot!

Szakértőnk válasza a Vajon szenvedhetek jojó effektusban? kérdésre

Kedves Kérdező! Nem értek minden részletet, miért kell a gluténmentes diéta? De egyébként az étkezések száma nem fog feltétlen súlygyarapodáshoz vezetni. Zöldség, gyümölcs, sovány húsok, a sok édesség és gyorsételek kerülése. Drasztikus evésmegszorítás sosem szükséges, kiegyensúlyozott táplálkozásra kell törekedni. Maga a gluténmentes diáta azért feltétlen nem garantál fogyást.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor