Főoldal / Szakertő válaszol / Táplálkozás és diéta  / Nem változik a teste pozi...
  

Nem változik a teste pozitív irányba?

ora 2015-08-11 09:42:21
Jónapot!
A párom 24 éves endomorf testalkatú fiú. Szépesek a vállai,lábai izmosak,vaskosak és elég magas is. Tetszik ez a férfias testalkat,de a hasán és a derekán van neki egy "markolható" felesleg,amitőp már több hónapja próbál megszabadulni. Kb 4 hónapja jár rendszeresen edzőterembe. Ott szakember segít neki,van saját edzésterve,ami váltakozva mozgatja meg minden izmát a hét folyamán. Minden második nap kardio edzést tart és az étkezésére is oda figyel. Fehérdjét iszik,vitaminokat is szed,havonta egyszer-kétszer mérik a testzsír százalékát,a zsigeri szervek zsírosságát ilyesmit...
Mostanában azt vettük észre,hogy még nagyobb lett a hasa,mint eddig. Mintha hízott volna,de a mérleg nem változott semmilyen irányba. A dereka is pufibb lett,nemtudom,miért nem kezd lemenni a hasa ennyi odafigyelés után. A karja kicsit izmosabb lett és a lába is,de a hasa az csak rosszabb... Pedig pont azon kellene változtatnin.
Ezen kívül aggódok,hogy ha sikerül neki lefogynia,akkor vajon mennyire lesz neki nehéz azt megtartani? A genetikai adottságai miatt,hogy hajlamos hamar hízni,akkor mindig ettől kell majd tartanunk?
Válaszaidat előre is köszönöm.
Anett

Szakértőnk válasza a Nem változik a teste pozitív irányba? kérdésre

Kedves Anett!

Azt hiszem a legjobb lenne, ha ezeket a megfigyelésiteket, kérdéseiteket a személyi edzővel is megbeszélnétek, hiszen ő állítja össze az edzéstervét. Ha fehérjét szed és izomtömeg növelés a cél, akkor fogyás nem nagyon várható, hiszen lehet hogy a zsír aránya csökkent, de az izomé nő.

Talán 4 hónap még rövid idő is ahhoz, hogy látványos eredményt érjetek el.

Érdemes lenne egy diétás naplót is vezetnie, hogy pontosan lássátok, mennyi a napi kalóriabevitel.

Ha sikerül a fogyás, akkor is érdemes az étrendre, testmozgásra mindig odafigyelni, nem csak "kúraszerűen" hanem akár teljes és tartós életmódváltással, hiszen nem csak esztétikai okokból fontos ez, hanem az egészsége szempontjából is.



Dr. Földi Ildikó - szakértő Dr. Földi Ildikó - szakértő
Hirdetések