Gyomor problémák

2014.10.23.
Kedves Doktornő ! 20 éves srác vagyok és már lassan egy éve hogy különböző problémákal küzdök de eddig hiába semi eredmény . A legelső probléma az a fehér lepedékes nyelv hátsó részén szinte a legelterjedtebb sok folyadék fogyasztására eltünnik egyes italoknál teljesen eltünik , meg még nyelvi panaszom az is hogy remeg a nyelvem . Reggel mikor felébredek a szám széleinél kiszáradás szokott leni. Később meg elkezdett fájni a has fallam jobb oldalán a bordák alatt az elején hajolás közben is fájt de már azóta nem , mostanában csak ritkán jön elő általában inkább evés után és még szokott olyan fájdalom is lenni hogy nagyon erős szuró fájdalmat érzek a végbélnyilásomnál .
Nagyon remélem hogy kapok vlmi választ a kérdésemre remélem olyat amivel akár othon is meggyógyulhatnék . Még az a furcsa az egészben hogy az egész akkor kezdődött szinte mikor elkezdtem dolgozni és lehet a nem megfelelő táplálkozás lehet az oka de ezt csak én gondolom igy.
Köszönöm előre is a segitségét !

Szakértőnk válasza a Gyomor problémák kérdésre

Kedves Levélíró!

Látatlanban, vizsgálat nélkül ebben a kérdésben nem tudok teljesen korrekt tanácsot adni. Első körben azt javasolnám, hogy figyelj oda nagyon a megfelelő étkezésre (rendszeres étkezés, napi 5-6 alkalommal, sok zöldség és gyümölcs, a finomított szénhirátok mennyiségének kifejezett csökkentése mellett). Javasolt valamilyen probiotikum szedése (patikában tudnak segíteni, olyat válassz, amiben többféle baktérium is található), emellett valamilyen multivitamin készítmény (pl. csepp) szedése. Fontos a megfelelő folyadékfogyasztás is (napi 2-3 liter folyadék).

Ha a panaszok nem szűnnek, fordulj a háziorvosodhoz.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor