Minden rendbe velem?

ora 2014-09-05 22:47:26

Kedves Doktornő!
21 éves vagyok.Évekkel ezelőtt súlyproblémákkal küzdöttem,13 éves voltam,mikor kiderült,hogy valami gond van a pajzsmirigyemmel,mert hiába ettem normálisan,híztam.Aztán erőt vettem magamon és el kezdtem tornázni,kb. 3 évig tornáztam is,majd 3 év után tavalyelőtt kezdtem el újra és a mai napig aktívan tornázom szinte minden nap 25-30 percet.Ez idő alatt 64 kg-ról sikerült már 51 kg-ra lefogynom.Tudom,hogy ez nekem már megfelelő súly lenne,de úgy érzem,fogynom kell még,mert egyszerűen kövérnek látom magam,hiába mondja mindenki,hogy nagyon vékony vagyok már.A mozgásról nem akarok lemondani.Kérem,segítsen,mit tegyek,hogy ne lássam magam kövérnek!

Szakértőnk válasza a Minden rendbe velem? kérdésre

Kedves Levélíró!

A mozgással semmi baj nincsen, ez mindenképpen pozitív. Ugyanakkor kérdés, hogy emellett mennyi a napi energiabeviteled, mennyit és mit eszel. Ha diétázol, akkor muszáj lenne lazítani rajta, különben további súlyvesztés lesz az eredmény. Ha nem diétázol, akkor nem ártana megvizsgáltatni a pajzsmirigyed működését (ebben háziorvos az illetékes).

Ha úgy érzed hogy nem tudsz leállni a diétával, akkor fordulj miamarabb pszichológushoz, mert segítségre lesz szükséges még azelőtt, hogy a súlyod kritikusan alacsonnyá válna.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések