Főoldal / Szakertő válaszol / Táplálkozás és diéta  / Mi a leghatékonyabb fogyó...
  

Mi a leghatékonyabb fogyókúra?

ora 2014-08-01 12:06:39

13 éves vagyok 160 centines 77 kg. Egy év alatt szeretnék fogyni kb. 30 kg-ot. Milyen dieta es mennyi mozgas kellene ehhez?

Szakértőnk válasza a Mi a leghatékonyabb fogyókúra? kérdésre

Kedves Levélíró!

A 30 kg talán sok lesz, én nem javasolnám, hogy 50 kg alá fogyj. Kitartó és következetes munkával egy év alatt sikerülhet elérned az áhított súlyt. Ehhez nem fogyókúrázni kell, hanem életmódot váltani. Tehát az eddigi szokásaidon alapjaiban kell változtatnod ahhoz, hogy fittebb, egészségesebb és vékonyabb légy. Azt is tudnod kell, hogy a kialakított új szokásokat hosszú távon is tartani kell ahhoz, hogy az eredmény tartós legyen.

Mindenképpen változtatnod kell az étkezéseden és be kell iktatni a rendszeres sportot az életedbe. Hogy milyen változtatásokat javaslok az étrendedben, arról korábban már számtalan alkalommal írtam, kérlek, böngéssz egy kicsit. A neten is sok-sok információt találsz a szénhirátcsökkentett étkezéssel kapcsolatban, érdemes ebből mazsolázgatni.

Hogy milyen sportot választasz, az csak rajtad múlik (persze befolyásolják a körülmények, hogy a lakóhelyeden milyen lehetőségek vannak). De futni például mindenhol lehet.. Olyan testmozgást érdemes végezni, amitől jól érzed magad, ami boldog elégedettséggel tölt el. A legfontosabb: a kitartás és következetesség! Ki kell lépni a komfortzónádból, és ez nem könnyű. De a sok dicséret, amit közben bezsebelsz, kárpótol majd a nehézségekért.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések