Hízni szeretnék

ora 2014-06-17 22:10:38

Üdvözlöm!
Az lenne a problémám,hogy vékony vagyok.Régen nem voltam ennyire vékony.dohányzom,de eszek rendszeresen,mozogni nem nagyon szoktam.Volt párommal majdnem 3 évig voltam együtt,sok volt a vita,a stressz,és sokat idegeskedtem. 48 kiló voltam mikor összejöttünk,viszont a sok rossz miatt lefogytam 41 kilóra.Azóta felszedtem 2 kilót.Az átlag testsúlyom 45 kiló szokott lenni.162 cm vagyok.Szeretném kérdezni hogy mitől tudnék hízni?Fogamzásgátló tablettát szedek.Gyakran begörcsölnek a lábaim,van mikor a csípőm alatt.Magne B6-ot javasoltál,mert lehet magnézium hiányom van.Több mozgás,és a cigi letétele segíthet a hízásban?Nálunk mindenki vékony testalkatú.A melleim is kicsik,szeretnék nagyobbat ha tudnék hízni is.Viszont az eddigi barátaim mind megvoltak elégedve velem,a testemmel,de én még is kicsit hízni akarok.Ha tudna tanácsot adni hogyan csináljam,megköszönném.
Gabi

Szakértőnk válasza a Hízni szeretnék kérdésre

Kedves Gabi!

A dohányzás elhagyása mindeképpen javasolt, és nem kifejezetten azért, hogy hízz (de lehet hogy ebben is segítségedre lesz!). Célszerű volna elérned a kb. 52 kg-os testsúlyt. Ehhez a rendszeres, változatos étkezéseken túl jó volna rendszeresen mozognod is. Olyan mozgást válassz, amiben örömödet leled. Meglátod, milyen pozitív lesz az érzés, ahogy napról napra fittebb, erősebb vagy. Az izomtömeg növekedése miatt a súlyod (és az erőnléted) is nőni fog.

Az étkezéssel kapcsolatban pedig: ugyanazokat az elveket kell követned, mint bármelyik (normál súlyú vagy túlsúlyos) embernek. Egyél napi 5-6 alkalommal, kis adagokat. Sok zöldség és gyümölcs fogyasztása ajánlott, emellett a táplálkozás alapját kell képezzék a teljes kiőrlésű gabonák (müzlik, tésztafélék, péksütemények). Napi szinten fogyasszt tejterméket. Húsok közül azokat válaszd, amik kisebb zsírtartalmúak. Amit kerülnöd kell: a nagyon édes, zsíros vagy fűszeres ételek.

Multivitamin kúraszerű szedése segíthet a testtömeg növelésében.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

- hirdetés -