dohányzás és egyéb mások

2014.04.30.
Tisztelt Doktornő!
21 éves fiatal nő vagyok, alacsony, s elég vékony alkattal megáldva.
Alapvetően elítéltem dohányzást, nem is szívtam soha, viszon az illatát nagyon szerettem, aztán változtak a dolgok. Tavaly tavasszal szívtam el életem első cigarettáját, s azt sem teljesen, mert nem tetszett, mert kevésbé éreztem az illatát.
Ősztől kezdve a helyzet megváltozott; akikkel együtt vagyok, azok dohányoznak, s a lakótársaim körében is előfordul ez - persze lakáson kívül, bent soha. Tehát passzív dohányossá váltam, amivel különösebb bajom nincs, nem is zavar.
Néha volt, hogy mikor elmentünk bulizni, akkor én is szívtam, de akkor sem egy egészet, s ez sem fordult elő pár alkalomnál többször.
Aztán úgy két-három hónapja vettem egy dobozzal, narancs pall mallt, még mindig megvan, talán öt szálat, ha elszívtam belőle. De az érdekes, hogy mikor elszívom, akkor bekábulok egy kicsit tőle, s olyan érzésem van, mint mikor egy kicsit részeg vagyok; nehezemre esik egyenesen járni, s szédülök. Viszont tény, hogy ugyanúgy, mint mikor részeg vagyok, feloldódnak kicsit a gátlásaim, s könnyebben tudok kapcsolatot létesíteni (annak ellenére, hogy azt pont nem tudok).
Egyébként korábbi alkalmaknál, mikor részegen szívtam, akkor nem tűnt fel, hogy bármi probléma is lenne - bár nyilván ittasságom miatt nem. S tavaly tavasszal sem tapasztaltam bármi hasonlót.
Azt szeretném megtudni, hogy ez mitől van? Valószínűsítem, ez nem normális dolog, s gondolom, nem kellene rágyújtanom, mert nem tetszik a szervezetemnek, de kíváncsi vagyok az okára.
S másmilyen cigarettánál is fennállhat esetleg?
Azt szeretném még kérni, hogy a kérdésem ne jelenjen meg nyilvánosan. Amennyiben ez mégsem lehetséges, akkor nem szeretnék választ kapni erre a kérdésre.

Szakértőnk válasza a dohányzás és egyéb mások kérdésre

Kedves Levélíró!

Akkor nem tudok segíteni

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor