Hogyan fogyjak?

2014.03.22.
Tiszteletem!
13 éves fiú vagyok, és az elmúlt 2 évben kissé ducibb lettem. A súlyom régen is átlag feletti volt, ugyanis a csontozatom erős. Most kb. 92 kg vagyok, és ezt már én soknak tartom. Amellett hozzá tenném nem vagyok feltűnően duci, csak a szűkebb ruhákban látszik igazán, de természetesen engem ez is zavar.
Az elmúlt hetekben nem eszek desszerteket, csak néha kis nasit, és próbálok gyümölcsöt enni. Kb. heti 5-ször 10-15 perces otthoni tornát csinálok (felülés, súlyzó, nyújtás). Eddig jutottam...
Mi lenne a legideálisabb módszer a fogyásra, hogy egy kicsit karcsúbb legyek?
Előre is köszönöm!
P. D.

Szakértőnk válasza a Hogyan fogyjak? kérdésre

Kedves Dominik!

Vesd bele magad a mozgásba, és a nasit, desszerteket szorítsd vissza nagyon (heti 1x mondjuk). Fuss vagy kerékpározz, mindkettőhöz nagyon jó idő van már. Ha lehetőséged van rá, úszhatsz is, ez megmozgatja az egész testedet.

Emellett a finomított szénhidrátok fogyasztását (pl. cukor, fehér liszt és az ebből készült ételek) nagyon vissza kellene szorítani, és sok-sok zöldséget, gyümölcsöt (lehetőleg nyersen) fogyasztani. Korábban sokat írtam már erről, de a neten is rengeteg infot találhatsz (low carb élelmiszerek stb.). Így nem csupán fogyhatsz, de sokkal egészségesebb is lehetsz.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor