Hogyan kezeljem a túlevéses zavart ?

2013.06.11.
Egy nagyon király 10 hetes programot kaptunk a fogyókúrával kapcsolatban az oldalon,azonban nekem inkább evési zavarom van. Szerencsés az alkatom,mert napi 3-4 ezer kalória elfogyasztása után is ,,csak" 10kg felesleg van rajtam. Viszont kényszeresen eszek akkor is,ha nem vagyok éhes, megeszem a gyümölcsök magját,diú héjat rágcsálom az üvegek kupakját,de az igazi vígasztalást a cukros zsíros ételek adnak. Hogyan kezeljem gyökeresen a problémát lehetőleg magamtól? Én úgy gondolom a fejemben van a probléma..

Szakértőnk válasza a Hogyan kezeljem a túlevéses zavart ? kérdésre

Kedves Levélíró!

Hát igen. A lényegre tapintottál Az agyadat kell átállítani, megváltozatni az egész életmódodat ahhoz, hogy legyőzd az édesség iránti sóvárgást. Szerintem ezt inkább kis lépésekben haladva lehet elérni (illetve úgy gondolom, hogy ha hirtelen, egyik napról a másikra iktatod ki az életedből a nem kívánatos ételeket, akkor nagyobb az esélye, hogy feladod). Beszéld meg magaddal, hogy hetente hány alkalommal engedélyezel egy kis nasit. A többi napokon pedig tartsd magad a saját magad által felállított szabályokhoz.

A korábbi válaszaimban írtam már arról, hogy melyek azok az alapanyagok, amiket nem javasolt fogyasztani, ennek nézz utána. Mindeképpen mozogj, lehetőleg egy héten 3-4 alkalommal. Foglalkozz olyasmivel, amiben örömöd leled: hallgass zenét, kirándulj, találkozz a barátaiddal, menj fesztiválozni.. a lényeg, hogy ne folyton az evéssel foglalkozz és legyél jókedvű. Kellő kitartással őszre már látható lesz az eredmény.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor