Főoldal / Szakertő válaszol / Táplálkozás és diéta  / Mért nem tudok lefogyni?
  

Mért nem tudok lefogyni?

ora 2013-03-29 19:06:08

Jó napot!
17 éves srác vagyok, 187cm és 90kg. Az a gond, hogy hajlamos vagyok a hízásra, viszont a zsír csak a hasamon, oldalamon "rakódik" le, többi testrészem izmos, formás. Heti 3-4x kondizok és 2x van MMA edzésem. Nem eszek sokat, suliban aztán ebéd majd 6-7 körül vacsora. Kiskoromban elég kövér voltam, és orvoshoz is jártam, 14 évesen 13kg-t fogytam. Mostanában felszedtem pár kg-t, pedig nem is eszek sokat. Igaz kiderült, hogy valami probléma van a pajzsmirigyemmel, de az orvos adott tablettát, és azt mondta elvileg az a pár kg + súly elfog tűnni. Hiába csinálok bármit is, a hasamról a felesleg nem tűnik el. Mit tehetnék, mit javasolnak? Nem szeretnék ilyen-olyan kockahasat, csak kisebbet. Így nem nagyon merek kezdeményezni lányokkal, és nem is érzem magam jól a bőrömben-Előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Mért nem tudok lefogyni? kérdésre

Kedves Levélíró!

Először is utána kellene nézni, hogy a pajzsmirigyhormonok szintje  a gyógyszeres kezelés mellett rendben van-e. A gyógyszerszedés ugyanis rendszerese kontroll laborok mellett lehetséges. Ha nem voltál mostanában vérvételen, akkor jelentkezz a háziorvosodnál. Ha ezt a paraméter rendben van, akkor át kell tekinteni az elfogyasztott táplálék minőségét is (mert írod, hogy nem eszel sokat, nade az sem mindegy, hogy mit!).

A naponta elfogyasztott étel mennyiségét 5-6 kisebb étkezésre kellene elosztani. Figyelj oda a megfelelő szénhidrátbevitelre. Finomított szénhidrátok pl. cukor, finomliszt minimális mennyisgében fogyasztandók. Helyette javasolt a teljes kiőrlésű, rostokban gazdag gabonaféle (ilyen péksütemények, tésztafélék). A zsírban gazdag ételek ugyanígy kerülendők (pl. felvágottak, bő olajban sült ételek, zsíros tejtermékek stb.) Fogyassz bőven zöldségeket és gyümölcsöket, sovány húsokat, tojást, hüvelyeseket, sovány tejtermékeket. Plusz sportolj rendszeresen, és a hatás nem marad el.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések