Mit tehetnék?

ora 2013-03-07 19:30:54
14 éves vagyok és nagyon vissza vagyok maradva a társaimtól súlyilag,és magasság szempontjából is.A magasság nem is zavar,de a súlyom nagyon is.Mindössze 155cm vagyok és amihez nem megfelelő 32kg.Sok orvoshoz elmentünk,hogy mi lehet a baj.Semmit nem mutattak a tesztek,tehát nem vagyok beteg,semmi felszívódási zavar,stb. Otthon folyton van étel,és eszek is.Persze van amikor egyáltalán nem kívánom,sőt egy-egy ételre gondolva van hogy hányinger kerülget annyira nem kívánom.Ennyire válogatós lennék?Van hogy rám jön a "kajálhatnék" és minden megeszek röpke 5 perc alatt.Van hogy néha nem érzem hogy éhes vagyok,s van hogy nem érzem azt hogy elég már a kajából.Nem tudom mit tehetnék...Szörnyű vásárolgatni,és csinosabb ruhákat felvenni a súlyom miatt.Semmi se jó rám,vagy nem éppen a legjobban néz ki rajtam.Köszönöm a választ előre is :)

Szakértőnk válasza a Mit tehetnék? kérdésre

Kedves Levélíró!

Muszáj megbarátkozni az alkatoddal, hiszen minden eredményed arra utal, hogy semmilyen szervi eltérésed nincsen, szerencsére. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem próbálhatsz meg egy kicsit változtatni rajta.

Az étkezés fontos elem, de nem kell erőszakkal rávenned magad az evésre. Egyél rendszeresen, de ne kínozd magad. Viszont fontos lenne sportolnod, mert ezzel javítanál az erőnléteden, növelnéd az izomtömeged és az önbizalmad. Formásabb, fittebb lennél. Biztosan van olyan testmozgás, amit szívesen végzel, amiben örömöd leled. Ilyet válassz, meglátod, csupa pozitív hatást fogsz tapasztalni.

Minden jót:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések