Miért nem hányok évek óta?

2012.11.18.
Tisztelt szakértő!
18 éves fiú vagyok. Olyan problémám van, hogy az utolsó hányásom kb. 10 éve volt. Természetesen nem ez a baj, hiszen nem jó érzés hányni. Viszont nagyon sok olyan helyzetben voltam, amikor már kellett volna. Például volt, hogy néha nagyon sokat ittam (volt egy nagyon durva eset is, amikor majdnem mentőt hívtak), de akkor sem hánytam.
Nyáron egy baráti társasággal elmentünk a Balatonra, és ott mindenkit elkapott egy hányós-hasmenős vírus, engem is, de ott is csak hasmenésem volt, semmi hányás (a többiek persze már rég hánytak is). Ugyan egyik oldalról tényleg jó, hogy ez a kellemetlen reakció kimaradt az életemből, de másik oldalról azt gyanítom, hogy ennek lehet rossz hatása is (pl. pont a sok alkoholnál, amikor nagyon sokat segített volna egy ürítés).
Elképzelhető, hogy valami szervi elváltozásom, vagy betegségem van? Nem tudom, számít-e, de a nyelvem nagyon lepedékes évek óta, hiába mosom, és a fogászaton sem találtak semmilyen megoldást. Lehet, hogy valami közös belső szervi gondra utalhat a két jelenség? Hol tudom ezt kivizsgáltatni, és mi lehet ez?
Köszönöm szépen!

Szakértőnk válasza a Miért nem hányok évek óta? kérdésre

Kedves Levélíró!

Én nem látok okot arra, hogy orvoshoz fordulj. Ez is alkat kérdése: van, aki nagyon könnyen belázasodik, más a legbanálisabb virusfertőzés során is hasi panaszokat tapasztal. Te pedig nem vagy hányós típus, de nincsen ezzel semmi baj. A lepedékes nyelv indokolhat egy általános belgyógyászati vizsgálatot, labort.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor