Főoldal / Szakertő válaszol / Táplálkozás és diéta  / 800 kcal-os diéta után ho...
  

800 kcal-os diéta után hogyan egyek normálisan?

ora 2012-07-26 21:44:32

172 cm magas vagyok, lány, 14 éves. 61 kg voltam, sosem voltam megelégedve alakommal, mindig teltnek éreztem magam. Sajnos úgy gondoltam, hogy kevés kalória bevitelével (800 körül) sikeresen formába hozhatom magam. Régóta nem eszem húst, s másfél hónapos diétám főképp zöldségekből, rengeteg gyümölcsből, zsírmentes tejtermékekből és tojásból állt. Minden nap lesétálok 7-9 km-t, időként kerékpározom is. Menstruációm négy hónapja kimaradt, s rájöttem, mekkora kárt tettem magamban a kevés evés miatt. Ígyhát eldöntöttem, hogy egészségesebben eszem, viszont nem akarok visszahízni, mert most jobban érzem így magam. Kérem segítsen! Hogyan növeljem a kalóriák számát hízás nélkül?
Előre köszönöm.

Szakértőnk válasza a 800 kcal-os diéta után hogyan egyek normálisan? kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondosan elhallgattad, hány kiló is vagy most. Mert az egy dolog hogy te úgy érzed, most vagy a legjobb formában, de sajnos a jelek nem erre utalnak (egészségileg biztosan nem így van). Keress egy BMI kalkulátort, és ha normál tartományon belül van, akkor fokozatosan kell emelned a bevitt kalóriamennyiséget, mellette pedig rendszeresen mozogni. Emellett keresd fel a nőgyógyászodat is, mert oka kell legyen a kimaradt vérzésnek.

Ha pedig kórosan alacsony a BMI-d, akkor 1. vagy megpróbálsz egyedül, segítségkérés nélkül hízni, 2. vagy ha ez nem megy, akkor szakemberhez (étkezési zavarok kezelésében jártas pszichológus vagy gyermekpszichiáter) segítségét kéred. Sajnos ez komoly dolog, maradandóan is károsodhat az egészséged. Vedd komolyan!

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések