Főoldal / Szakertő válaszol / Táplálkozás és diéta  / Kevés étel, mégis puffadá...
  

Kevés étel, mégis puffadás és szellentés!!

ora 2011-10-17 16:57:11

Kedves Dr. Nő!
Hiába van az, hogy a suliidőben csak két zsömlét (de mindegy, hogy szalámisat, vagy csak sima vajasat vagy teavajasat) eszem, mégis egész nap fel vagyok puffadva, ez nagyon kellemetlen közérzetet okoz, ráadásul egész nap a szellentés kerülget, hiába megyek be többször is a wc-be, hogy kieresszem, mert mire kimegyek a mosdóból, megint kell és az istenért sem tudok rájönni mit csinálok rosszul..
Természetesen innivalót is viszek a suliba, hogy 1, hogy 1,5 litert is, a folyadékfogyasztás sem oldja meg a problémát...
Egész nap azon gyötrődöm, hogy ne fingjam el magam emberek között (már elnézést a kifejezésért), mert annyira erősen késztet, hogy sokszor alig bírom visszatartani..
Hogy tudnék csökkenteni a szellentés-késztetés gyakoriságán?
Előre is köszönöm a választ!

Szakértőnk válasza a Kevés étel, mégis puffadás és szellentés!! kérdésre

Kedves Levélíró!

Tanácsaim a következők: először is próbálj meg nyugodt körülmények között enni, mert ezzel csökkentheted a habzsolás közben akaratlanul is előforduló levegőnyelést. Másrészt változtatnod kellene az étkezési szokásaidon. Próbálj ki másfajta étrendet, esetleg vigyél magaddal a suliba otthoni ételt. Lehetséges, hogy ez is segíteni fog a problémádon. Fogyassz továbbra is elegendő vizet. Figyelj oda, hogy elegendő rostot fogyassz, hogy rendben legyen a székleted. Megpróbálkozhatsz probiotikum szedésével is.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések