Nem túl normális!

ora 2011-06-05 18:27:50
Jó napot!
12 éves lány vagyok.
1.Nagyon aggaszt, hogy a köldököm körül elkezdett nőni a szőrzet!!!! Ugye hamarosan már lehet strandra menni, és ezektől a szőrszálaktól hogyan lehet megszabadulni?? Mitől lehet ez?
2. Már egészen kis korom (olyan első) óta "bajszom" van. Most már kezd zavarni és sokan megjegyzik, hogy :nini neked van egy kis bajszod!!
Ezektől a szőrszálaktól gyantával meglehet szabadulni? Ha igen milyen gyakran kell majd gyantáznom magam? Anyunak nem akarok erről szólni, mert azt fogja mondani, hogy ne is törődjek vele csak egy kis apróságok! De nekem nem az!

Szakértőnk válasza a Nem túl normális! kérdésre

Kedves Levélíró!

Vannak olyan lányok/nők, akiknek alkatilag is erősebb vagy sötétebb színű a szőrzetük. Az ajkak fölött található zavaró pihéket vagy gyantával (kozmetikusnál) vagy szőkítéssel (szintén) lehet eltüntetni. Ha csak kevés szál van, akkor szemöldökcsipesszel is kihúzgálhatod őket. A gyantázás idővel csökkenti a visszanövő szálak erősségét és mennyiségét is. A hason növő szálakat is le lehet gyantázni, esetleg epilátorral eltávolítani. Ha ezek a szálak erősek, akkor utalhatnak hormonális problémákra is, így egy nőgyógyászati vizsgálat hasznos lenne.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések