zsirosbőr és törött ujj

2011.03.10.
Jónapot! Lenne két kérdésem elsö az hogy 13 éves vagyok és lány vagyok és sok pattanás és miteszeres az arcom meg zsíros és nagyon zavar ez a dolog és mit tegyek mit használjak ellene?! Az lenne a másik kérdésem hogy el törtem a mutató ujjam (kosár labda törte el mert rosszul fogtam meg ) és azt monta az osztály társam mert anyukája valami orvos valamiben dolgozik és elméletileg a törött ujjat nem gipszelnek be hogy ez igaz ee-???

Szakértőnk válasza a zsirosbőr és törött ujj kérdésre

Kedves Levélíró!

A törött ujjat is sínbe lehet rakni, illetve be lehet gipszelni. Hogy milyen rögzítésre van szükség, azt a kezelő szakorvos dötnti el. Azért az fontos, hogy amíg össze nem forrnak a tört végek, addig ezt a területet ne terheld, ne mozgasd.

A zsíros bőr kezelésére manapság már rengeteg féle terméket árusítanak. Először érdemes volna ezek közül egíet kipróbálnod (kaphatók drogériákbban vagy patikákban is). Reggel és este alaposan mosd le az arcodat speciális arctisztítóval, aztán pedig használj tonikot és arckrémet. Hetente 1-2 alkalommal radírozd is le a bőröd. Fogyassz sok folyadékot (főleg vizet) és sok-sok friss zöldésget és gyümölcsöt. A napfény is jót tesz a pattanásos, zsíros arcbőnek. A mitesszerek, pattanások kezelését, kitisztítását jobb kozmetikusra bízni. Otthon lehetőle ne nyomkodd ezeket, mert a gyulladást könnyen a bőr mélyebb rétegeibe préselheted, ami hegek képződéséhez vezethet.

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor