körömrágás?

ora 2011-02-01 16:16:55
szép napot!
azt szeretném mondani, hogy lassan már 10 éve rágom a körmöm és eddig nem volt akaraterőm leszokni róla... szinte már meg is szoktam... a sulis orvos azt mondta, hogy ahogy idősösök, egyre jobban fogok ráfigyelni és magamtól elhagyom... nemrég megismertem egy nagyon kedves srácot neten és nagyon jól megvagyunk... úgy van, hogy márciusban fog jönni és akkor randizunk és megismerkedünk. áprilisban pedig unokatesóm esküvőjére vagyunk hivatalossak és tudja, mindkét alkalomra szép körmöket szeretnék....
az meg a másik, hogy már több mint kettő hete nem rágom!!! mert amikor csak arra a fiúra gondolok, nem érzek kényszert és szinte még könnyebb is leszokni,mint gondoltamvolna 10 éven keresztül...
már látszik a fehér köröm,de még nem nőtte le a az ujjam végét... azt szeretném kérdezni, hogyha így folytatom, akkor márciusig megnől akkora szépre, hogy minta is látszódjon rajta?
és tudna olyan ételt vagy estleg krémet vagy bármi természetes dolgot ajánlani,ami erőssebbé teheti a körmöm,vagy növeli a keratintermelést? mert ha valaki sokáig rágja a körmét és nem tudd megnőni,akkor nem lesz olyan erős,mint másoké nem?
nem szeretnék gyógyszert szedni vagy szépséghormont... csak valami természetes megoldást és azt,hogy szépek legyenek a körmeim, mert nem is akarom, hogy az a fiú megtudja,hogy egyáltalán volt ilyen problémám :)
válaszát elörre is köszönöm és ígérem,hogy leszokok erről a rossz szokásról! ;)

Szakértőnk válasza a körömrágás? kérdésre

Kedves Levélíró!

Látod, a szerelem (vagy legalábbis vonzódás) mi mindenre képessé tesz?  Még egy ilyen makacs, régóta fennálló rossz szokásról is simán leszoksz miatta. Ez szuper! A körmök hetente átlagosan egy millimétert nőnek. Szerintem márciusig azért van még idő. Biztosan nem lesz kifejezetten hosszú a körmöd, de talán nem is ez a cél. Egy visszafogott, diszkrét mintával tuti lesz a sikered. Szerintem nem kellene külön semmit sem szedned. (De ha mégis akarsz, akkor olyan vitamint ajánlok, ami a körölemezt és hajad is egészségesebbé teszi, pl. Revalid.)

Így tovább, üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések