Hajszőkítés...

2010.12.13.
Tisztelt Dr. Nő!
Körül-belül 3 hónapja festettem be a hajamat szőkére egy "Londa" nevezetű hajfestékkel!
A hajam azóta eléggé megnőtt, és igazából nem emlékszem, milyen állaga volt előtte.
Viszont az biztos, hogy most alig bírom kifésülni, teljesen kiszáradt és beleakad a fésű is, még 20 teljes perces fésülködés után is, ha véletlen a menetével eltérően fésülöm!
Vajon köze lehet a hajfestéshez, hogy ilyen állagú?
Melyik az egészségesebb, az utóbbi, vagy a szőkítő por, vagy a hidrogén peroxid, vagy csak egyszerűen rossz márkát választottam?
Már jóideje balzsamozom a hajam, ilyen Gliss Kur repair-rel, meg hidratálókkal, és még utánna is egy felpuffadt érdes fésülhetetlen szalmakupacot kapok, ami csak addig fésülhető, míg meg nem szárad, ugyanis miután megszárad, egybe beáll és onnantól kezdve még szabadesés közben is alig lebegne, míg másoknak látom azt a gyönyörű pelyhes haját lobogni egy kis széltől is..
Valójában ezzel a hajfelpuffadással már jóval a festés előtt is volt problémám, de egyben elpanaszoltam hogy miért irigylek másokat a sima pelyhes hajukkal, amíg nekem most a leg érdesebb, és le sem merem vágatni a hajam amiért a növéséért ennyit szenvedtem, és attól félve, hogy akkor sem lesz sokkal puhább!
Nincs valami megoldás arra, hogy nekem is puhább legyen? Annyira örülnék neki!
Előre is köszönöm szíves válaszát!

Szakértőnk válasza a Hajszőkítés... kérdésre

Kedves Levélíró!

Hát, lehetséges hogy a szőkítés nem tett jót a hajadnak Azt javasolnám, hogy frissítsd fel a hajvégeket, vágass belőle. A balzsamozás jó ötlet és az általad említett márka is nagyon jó tapasztalatom szerint. Figyelj oda rá, hogy alacsony hőfokon szárítsd a hajadat. A hajvasalás sokat segíthet abban, hogy "szállós", sima, "pelyhes" legyen a hajad, de az a szomorú igazság, hogy ez még jobban megkínozza a hajszálakat. Mindenesetre kipróbálhatod, nem túl gyakran (hetente mondjuk 2x), és mindig használj előtte hővédő készítményt. Előbb-utóbb lenő a károsodott rész, ezt sajnos ki kell várni.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor