korai narancsbőr

2010.11.26.
Kedves Szakértő!
16 éves lány vagyok, de narancsbőrös a fenekem illetve a combom is(nem vagyok és nem is voltam ducii). Itthon aerobicozom amikor jut rá időm és most elkezdtem kenni magam feszesítő testápolóval, amivel nem tudom, lehet többet ártok, mint segítek. De ha ezt ne csináljam akkor mit? Többnyire meglennék elégedve a testemmel de a narancsbőr miatt :(
A kérdésem tehát az lenne, hogy kenjem magam ezzel a feszesítő testápolóval vagy ha ne akkor mit tanácsol, mit tegyek?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Szakértőnk válasza a korai narancsbőr kérdésre

Kedves Levélíró!

Sajnos a narancsbőr alkati dolog, és eléggé nehéz tenni ellene. A testmozgás a legfontosabb, tehát hogy rendszeresen mozogj, és a problémás testrészekre külön ügyelj. Vagyis végezz kifejezetten a combot és feneket erősítő gyakorlatokat. Emellett minden nap masszírozd át ezt a területet tesápolóval (használhatsz narancsbőrre való készítményt is, de tkp. megfelelő a hagyományos is). Zuhanyzás során is dörzsölgesd át mosdókesztyűvel vagy szivaccsal a fenekedet, és jót tesz a hideg-meleg vizes váltózuhany is, hiszen felpezsdíti a keringést és ezáltal segíti a lerakódott méreganyagok eltávolítását. Emellett próbálj egészségesen táplálkozni, egyél sok gyümölcsöt, zöldséget és fogyassz sok (napi 2-2.5 liter is akár) vizet.

Ezek a változtatások valószínűleg jelentős javulást fognak eredményezni, még ha nem is szüntetik meg teljesen a problémát.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor