pattanás

2010.10.06.
azt szeretném kérdezni hogy ,...kijöttek az arcomon pattanások de nagyon be voltak gyulladva és én kinyomtam és csunyábbak lettek, használtam rá arcradirt ami a pattanások és a nyomai ellen hat, utána pedig bekentem skinoren krémmel minden reggel és este is és hatott , de ott maradt a helyük mit lehetne a nyomai ellen teni? használjam továbbra is a termékeket, csak az a baj hogy nem hiszem h a nyomai ellen segitenek ... mit tegyek?

Szakértőnk válasza a pattanás kérdésre

Kedves Levélíró!

Hát, sajnos pont emiatt nem tanácsos a pattanásokat nyomogatni. Azzal ugyanis csak a mélyebb rétegekben préseled a gyulladást, és a gyógyulás után gyakran hegek maradnak.

A rendszeres (reggel-este) alapos arctisztítás nagyon fontos, emellett megfelelő arcápoló krémet is kell használni. A Skinoren krém jó választásnak tűnik, de a hegeket nem fogja eltüntetni. Mivel az arcbőrödről van szó, én azt tanácsolom hogy fordulj bőrgyógyászhoz, mivel ő a bőrtípusodnak leginkább megfelelő készítményt tudja javasolni. Emellett fog tudni tanácsot adni abban, hogy a meglévő hegeket hogyan lehetne leghatékonyabban eltüntetni.

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor