Bevált házi szőrtelenítési módszer?

2010.08.06.
Tisztelt Dr.Nő!
Már több mint 3 éve megerősödött a szőrzet az intim részeimen, és sajnos a fenekem körül is.

Viszont az a legnagyobb bajom, hogy nem elég hogy hosszúra (4-5-6cm-re) is meg nő, de még vastag érdes is, és ezt én nem bírom!
Úgy érzem mintha nem ilyen lennék mint amilyen testem lett (legalábbis csak szőrileg érzem így).
Láttam hogy van csomó hely ahol lézereztetni is lehet véglegesen, de az a problémám hogy a fenék részemet, már tényleg nem szeretném emiatt másnak mutogatni.

Van valami olyan módszer, amivel itthon is úgy el tudnám tüntetni hogy ne nőjön vissza?
Bármilyen szer is jó, de a gyanta csak akkor, hamár tényleg nincs semmi remény.
Gyantától azért is tartok, mert mint említettem annyira erősen vastagon be van borítva, hogy valószínűleg a bőröm is leszakadna vele együtt :(

Köszönöm a válaszát, és az odaadó segítségét, ami manapság már nem olyan gyakori!

Szakértőnk válasza a Bevált házi szőrtelenítési módszer? kérdésre

Kedves Levélíró!

A legegyszerűbb módszer mindenképpen a borotválás. Gyors, könnyen kivitelezhető. Azonban a simaság csak 1-2 napig tart, tehát gyakran kell végezni és hosszú távon még erősebbé és sűrűbbé teszi a szőrzetet. A szőrtelenítő krémek intim területre nem igazán valók, hiszen ezek kemikáliák és az érzékeny bőrt irritálhatják.

A gyanta hosszabb távra nyújt megoldást, hiszen 2-3 hétig nem kell foglalkozni a zavaró szőrszálakkal. Persze, maga a művelet nem kellemes, de idővel a fájdalomérzet is csökken. A szőrszálak pedig ritkulnak, gyengülnek. Nem fontos, hogy otthon, magának végezze az ember (bikinivonalat még csak-csak, de intim gyantát.. hát, jobb ha szakemberre bízod). Kozmetikus tud segíteni. Persze ha szégyenlős vagy, akkor ez nem egyszerű, de gondolj arra, hogy ő nap mint nap ezt csinálja, rengeteg embert lát..

A lézeres megoldás is járható út, viszont az ára húzósabb. A nagy előnye, hogy valóban hosszú távú hatása van. A neten rákeresve láttam, hogy létezik otthoni használatra kifejlesztett végeleges szőrtelenítő készülék. A hatékonyságáról nincs infom, de talán megéri ennek is utána olvasni.

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor