Anyajegyek eltűntetése,kezelése.

2010.03.20.
Azzal a problémával fordulnék Önökhöz,hogy nagyon sok az anyajegyem.Kamaszkorban vagyok és rendkívűl idegesítenek.Nyáron letudok barnulni leégés nélkül viszont azért látom,hogy újabbak jönnek ki,ritkán.Szoláriumban nem bízom nagyon,és most van UV mentes barnítás,azt szeretném kipróbálni.Az lehet beválik nálam?Gondolkoztam a műtéten is,csak nem tudom az árakat.Kb. ezek a műtétek milyen árban vannak?És mennyire veszélyes?Ha eltüntetik őket akkor nem fog újabb és újabb ki jönni?

Szakértőnk válasza a Anyajegyek eltűntetése,kezelése. kérdésre

Kedves Levélíró!

Hogy kinek mennyi anyajegye van, az alkati dolog. Ha olyan anyajegyed van, aminek az eltávoítása orvosilag indokolt, akkor a beavatkozást természetesen finanszírozza a társadalombiztosítás, így ingyenes. A magánrendelésen végzett vizsgálatokért és beavatkozásokért fizetni kell, ha a neten rákeresel, hogy "anyajegy eltávoítás", akkor árakat is találsz. Anyajegyek eltávolítására a sebészi megoldás jön szóba, hiszen minden esetben szövettani vizsgálatot is végeznek. Az eltávolítás kis beavatkozás, nem veszélyes. Azt javaslom keress fel bőrgyógyászt a problémával és ő javasol majd neked megoldást.

UV-mentes barnítás során tkp. a bőr felső rétegét színezik be, így a hámsejtek levásával a barna szín viszonylag könnyen lekopik. Viszont a nagy előnye, hogy nem növeli a bőrdaganat kialakulásának a veszélyét.

Minden jót:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor