Főoldal / Szakertő válaszol / Szépségápolás (haj, bőr, köröm) / Mit tehetnék az erős korp...
  

Mit tehetnék az erős korpám ellen?

ora 2016-08-18 01:17:08

Tisztelt Uram/Hölgyem!
15 éves fiú vagyok és kiskorom óta gondom van a fejbőrömmel.
Nagyon sűrű és gyorsan növő hajam van. A bőröm a zsírosabb típushoz tartozik. Sajnos a nagyszüleimtől örökölve erős korpával szenvedem. Voltam már bőrgyógyásznál, de sajnos az ott felírt gyógyszerek csak kis ideig értek el látványos hatást. Azután igaz enyhébben, de még mindig erősen korpás volt a fejbőröm. A korpa típusa száraz, a bőrgyógyászom ezt mondta. Utána a babaolajas kenegetést, tojásos pakolást is kipróbáltam, de nem hatottak. A LUSH természetes alapanyagokból előállított Soak and Float nevű tömb samponját használom jelenleg. A korpám már nem olyan erős, mint régen, de még mindig zavaró. Hajmosás után első dolgom alaposan megszárítani, nehogy megfázzon a fejbőröm. Egy nap elteltével ugyan úgy korpával lesz teli a hajam. Napi 3x fésülöm meg, nehogy ez legyen a gond.
Pár napja vettem észre, hogy kisebb foltok vannak a fejbőrömön, majd másnap ott található a korpa.
Kezdek reménytelen lenni, hogy sosem élhetek majd úgy, hogy ne kelljen foglalkozni ennyire gyakran ezzel a betegséggel. És életem végéig velem marad ez. Mit tudnék tenni?
Válaszát előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Mit tehetnék az erős korpám ellen? kérdésre

Kedves Levélíró! Sajnos nem tud mit tenni, mint ujból felkeresni egy bőrgyógyászt. Én személy szerint lehet máshoz mennék el egy új független véleményért. Vannak ugye hajgyógyászok is, de én a bőrgyógyászban bíznék, a fejbőr eltérést kellene lehetőség szerint rendezni vagy javítani. De tény hogy van olyan eset amikor keveset tudnak ez ellen tenni, de mégis kell még korpásodni. Nem tudom amikor volt bőrgyógyásznál akkor is észlelték e hogy a korpa előtt piros a fejbőre, illetve mikroszkópos vizsgálat történt-e.

Dr. Ujj Zsófia - belgyógyász, hematológus Dr. Ujj Zsófia - belgyógyász, hematológus

- hirdetés -