Hogyan érhetném ezt el?

2015.09.23.
Kedves Szakértők! Mozgással, alakformálással kapcsolatban lenne szükségem tanácsra. 17 éves lány vagyok, kb.160 cm és 46-47 kg. Vékony vagyok, de nincs jó alakom. Egészségesen táplálkozom és eleget iszom(kb.1,5 - 2l/nap) Tesiórákon rendesen csinálom a gyakorlatokat és heti 1-2x futok 3 km-t(mindennapos tesi). Ezen kívül szeretnék itthon tornázni, de nem tudom mihez kezdjek. Karcsúbb, formás derekat szeretnék, feszes lábat, hasat, feneket és karokat. Milyen típusú gyakorlatokat kellene végeznem ahhoz, hogy minimálisan fogyjak(a kevés felesleget ledolgozni ami van)de leginkább feszesebb legyen a testem? Nem szeretnék nagy izmokat, inkább sűrű, szálkás izomzatot, ami szinte nem is látszik ha nincs megfeszítve, de erős. A futás, a jóga és a callanetics gyakorlatok hasznosak lennének? Ezen kívül milyen típusból válogassak? A lényeg, hogy nőies maradjon az alakom, megmaradjak olyan átlagosan vékonynak mint amilyen most vagyok. És lenne még egy kérdésem: a fenék-comb részen lévő narancsbőrrel(inkább kezdemény, nem igazi gödröcskék)mit lehet kezdeni?
Válaszát előre is köszönöm.

Szakértőnk válasza a Hogyan érhetném ezt el? kérdésre

Kedves 17 éves lány!

A futás, jóga és callanetics is egyaránt jó választás lehet. Mindegyik kicsit mást erősít, és egymást kiegészíthetik. A futás cardio típusú edzés lehet, ami nem csak alakot formál, hanem az állóképességet is javítja. A jóga alakformáló hatásán kívül jó meditációs és stresszoldó lehetőség. Ha teheted, kombináld ezeket. A különböző testtájak formássabbá tételére szerintem nagyon jók a különbőző fitnessz dvd-k, így a gyakorlatokat otthon is el lehet végezni.

A narancsbőr sok esetben alkati kérdés, vékony hölgyeknél is előfordul. A rendszeres testmozgás illetve a különböző kozmetikai készítmények együtt hatásosak lehetnek, bár ha még nem igazi probléma, akkor néhány hónapos edzés után érdemes megnézni, látható-e változás, javulás, szüksééges-e egyéb kezelési mód.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor