Főoldal / Szakertő válaszol / Szépségápolás (haj, bőr, köröm) / Álmomban beszélek / patta...
  

Álmomban beszélek / pattanások

ora 2013-04-29 20:35:47
Kedves doktor nő/úr !
Én egy 12 éves lány vagyok .A problémám az lenne hogy amikor elalszom kb. 1-2 óra körül felülök, tágra nyílt szemekkel hangosan és nagyon gyorsan beszélni kezdek(ez gyakrabban van hetente 3-4 szer) .Ezt a szüleim hamar észreveszil ( leginkább anya ) kézrdezni kezdi hogy mi a baj erre én lassan azt válaszolom hogy semmi. Viszafekszem és alszom tovább. Reggel amikor elmeséli anya akkor picit kinosan érzem magam ,és nagyon zavar ez .Aludtam a kereszt tesómnál (aki 2 évvel nagyobb mint és vagyis 14 éves és fiu van egy lánytesója aki 7 éves) 2 hónapig és akkor egyszer beszéltem volt álmomban ő ezt el is mondta reggel ,azt hittem hogy elsüllyedek szégyenemben .(még nem áltam fel vagy nem jártam )Ezt azért irom oda mert van egy nálam 1 évvel fiatalabb lány aki álmában jár, beszél (nem biztos hogy jól mondom de ugy hallottam hogy holdkóros)
Emellett tele vagyok apró pattanásokkal is nem tudom hogy mit tegyek vele.

Szakértőnk válasza a Álmomban beszélek / pattanások kérdésre

 Kedves Levélíró!

Amit tapasztalsz, az alvási rendellenesség, és nem feltétlenül igényel teendőt. Várhatón idővel el is marad majd. Ha olyasvalakivel alszol aki nem ismer, akkor persze jobb ha jelzed neki hogy ez előfordulhat és biztosítod arról, hogy nem kell megijednie.

A tinédzserkori pattanások sok kamasz életét megkeserítik. Érdemes kipróbálni valamelyik, pattanásos bőr kezelésére ajánlott termékcsaládot (arclemosó, tonik, krém), ezek drogériákban kaphatók. Amennyiben a rendszeres használat sem hozna látható javulást, fordulj kozmetikushoz.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések