szőr gondok

2013.01.05.
Pár évvel ezelőtt, amikor 'ismerkedtem' a borotvával, akkor szinte minden olyan helynek neki estem, ahol szőrt láttam. A hasamnak, derekamnak, melleimnek (! , meg persze a többi alap dolognak, mint láb, hónalj. A lábamat ma már epilálom, a combomat borotválom (szerencsére elég hetente 1x,2x), hónaljamat borotválom, 'bajszocskámat' gyantázom. A hasam, derekam, mellem elég csúnya lett a hülyeségem miatt. Kozmetikus mellem kivételével szőkítette egy darabig, aztán én is itthon barátnőmmel. Aztán mostanában gyantázzuk, de valahogy egyiksem az igazi. Ráadásul a fenekem is eléggé csúnyácska, pedig ahhoz soha semmivel nem nyúltam. Iszonyatosan zavar, gátlásossá tesz eléggé. Mit csináljak? Kozmetikushoz nem szeretnék fordulni, mert szégyellem. Anyukámnak is csaj nemrég vázoltam fel elég homályosan ezt az egészet. Olvastam már ilyen témában azt, hogy endokrinológushoz kell fordulni. Ő mit csinál? Meg kell neki mutatni ezeket a dolgokat? Fizetni kell érte? És ha igen, kb mennyit? És ha nincs hormonzavarom, mitévő legyek?

Szakértőnk válasza a szőr gondok kérdésre

Kedves Levélíró!

Ha fokozott, erős szőrzetnövekedést tapasztalsz olyan helyen, ami nőkre annyira nem jellemző (mellek, has, arc), akkor a háttérben állhat hormonális rendellenesség is. Első körben javaslom nőgyógyász felkeresését, aki szükség esetén tud végeztetni laborvizsglatot (a hormonszintek meghatározására).

Ha nem találnak szervi eltérést, akkor a gyantázást javaslom (ha csak pár szálról van szó, azt akár egy csipesszel is eltávolíthatod). A későbbiekben szóba jöhet a tartós szőrtelenítés is, ez viszont többe kerül (de egyre elterjedtebb).

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor