Szőrbenövés..

2012.09.15.
Kedves Doktornő!
Sajnos már nem tudok hová fordulni ezzel a kérdésemmel. Rengeteg szőrbenövésem van (lábamon és bikinivonalon főleg ), de nem ezek a "hagyományosak". Állandóan be vannak gyulladva, sokszor gennyeznek, és véreznek is. Gyakori, hogy a gyulladástól borsó, vagy babszem méretűre duzzadnak... . Sokszor már az is fáj, ahogy az alsónemű, vagy a nadrág hozzám ér.
Először azt hittem, a szőrtelenítéstől alakult ez ki, de már mindent kipróbáltam, de a helyzet változatlan. Az epilátor és a borotva tabu, attól csak romlik a helyzet. Kizárólag gyantával szőrtelenítek már több mint egy éve, és ha mondhatjuk ezt, így a legjobb a helyzet.
Rengeteg helyen olvastam erről, kérdeztem a kozmetikust is, de mindenhol azt a választ kaptam, hogy "tűvel és szemöldökcsipesszel el kell távolítani a szőrszálat". Csak ez az én esetemben sokszor lehetetlen. Anyukám már próbálta kiszedni őket, és nem tudja, a kozmetikus pedig nem hajlandó hozzányúlni, mondván "így csak rosszabb lesz", pedig amíg a szőrszál bent van, addig nem tud kijönni a genny és a vér.
Kipróbáltam már minden gyulladáscsökkentőt (kamillázás, különböző krémek stb. ), és egyedül egy van, ami használ, az is csak a kisebbeknél.
Sok problémát okoz ez nekem, szégyellem magam a strandon, vagy rövidnadrágban.
Válaszát előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Szőrbenövés.. kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt javaslom, fordulj bőrgyógyászhoz hogy kiderüljön, nem áll-e egyéb betegség vagy állapot a háttérben. Amennyiben nincsen ilyen, beválhat antibakteriális krém használata (amint érzed, hogy kezdődik a gyulladás). Ilyen krémet háziorvos is tud felírni, ehhez nem szükséges szakorvosi vizsgálat.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor