Segítség,tele van az arcom mitesszerekkel!!

2012.07.10.
15 éves lány vagyok. És az a baj, hogy tele van az arcom mitesszerekkel,nem tudom,pontosan mennyi van,de szerintem simán vagy ilyen több száz. Leginkább az orromon,az orrom tövében és az államon vannak,de van még jó néhány a homlokomon és itt kétoldalt a szemem alatt is. Csak az a baj,hogy szegények vagyunk,ezért nincs pénzünk arra,hogy most kozmetikushoz,meg ilyen helyekre járjak. Viszont itthon magamnak meg nem tudom őket kinyomni,mert egyszerűen akárhogy nyomom,nem jön ki,vagy ha sikerül egy-két nagyobbat kiszednem,utána hetekig ottmarad a helyén az a piros folt. Ja és mielőtt elkezdtem kinyomkodni,át is mostam az arcomat forró vízzel,hogy kinyíljanak a pórusaim. De még ígyse sikerült :(
Esetleg az arcradír használna? Azt olvastam,hogy az ilyen házi arcpakolások,arcradír,meg ilyesmik csak a mitesszer tetejét távolítják el,de az aljuk még benne marad a bőrben. Ez tényleg igaz?
Mit csináljak? Szeretném,ha nekem is olyan szép tiszta arcom lenne,mint másoknak,viszont tényleg nagyon szegények vagyunk,úgyhogy arra tényleg nincs semmi esélyem,hogy kozmetikushoz menjek.

Szakértőnk válasza a Segítség,tele van az arcom mitesszerekkel!! kérdésre

Kedves Levélíró!

Az arc tisztítását úgy célszerű végezni, hogy előtte alaposan kigőzöli az ember az arcát. Így megnyílnak a pórusok, könnyebben eltávolítható a pangó váladék. Azért jó, ha ezt szakember végzi, mert nem tesz kárt a bőrödben, szakszerűen tisztítja ki a mitesszereket (nem keletkezik sérülés). Ha nagyon problémás a bőröd, akkor nyugodtan keress fel bőrgyógyászt. Ide nem kell beutaló sem, csak időpontot kell kérni. Valószínűleg fog tudni felírni olyan készítményt, ami hatékony a mitesszerek ellen és nem is kerül sokba.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor