Főoldal / Szakertő válaszol / Szépségápolás (haj, bőr, köröm) / striák (?) és alacsony vé...
  

striák (?) és alacsony vérnyomás

ora 2012-02-10 15:48:18

Kedves szakértő!
Két problémával is fordulok önhöz.
1. A fenekem alatti részen egy ideje, fehér csíkok vannak. Nem tudom, hogy mitől alakulhatott ki, ugyanis a súlyom mindig is kevés volt (jelenleg 43kg) vagyis soha nem fogytam híztam jelentősebben. 17éves vagyok szóval nem is terhességi csíkok.:) Hogy tudnám őket eltüntetni, halványítani?
2. Két héttel ezelőtt kórházba voltam, vizsgálat miatt. Kiderült, hogy nagyon alacsony a vérnyomásom a pulzusom viszont magas. Volt egy olyan vizsgálatom ami annyit takart, hogy 2óráig feküdnöm kellett. Nyugalmi állapotban és felállva is megmérték a vérnyomásom. Mindkét helyzetbe alacsony volt. Ilyen értékek voltak: 95/52, 71/43, 85/50 ilyesmi. A pulzusom pedig végig 110-120 között mozgott, de egyszer 127 is volt. A doki annyit mondott, hogy igyak sokat és mozogjak, de a pulzusom miatt, óvatosan ne hajtsam túl magam. Mióta kijöttem azóta egyre gyakrabban tapasztalom magamon az alacsony vérnyomás más tüneteit is, amiket neten olvastam. Ilyen pl. Gyengeség, szédülés, koncentrációs nehézség, fáradtság stb. És ezek ellen lehet valamit tenni, mert kezd egyre zavaróbb lenni. Hogy tudnám normalizálni mindkettőt?
Előre is köszönöm a választ.

Szakértőnk válasza a striák (?) és alacsony vérnyomás kérdésre

Kedves Levélíró!

A striák kialakulása sajnos egyéni hajlamtól is függ és a növekedés kapcsán is keletkezhetnek. Idővel maguktól is elhalványulnak, de nem tűnnek el teljesen. A stria elleni krémekkel az újabb csíkok megelőze lehetséges. Esetleg nézz utána a srtia elleni kozmetikai kezeléseknek (pl. mikrodermabrázió), ezek hatékonyságát illetően nincsenek információim.

A pulzusszámod az alacsony vérnyomás kompenzálása miatt lehet magas (ha egyéb okot nem találtak). A kezelőorvos teljesen jó tanácsokat adott neked. Tehát igyál sokat, egyél rendszeresen, mozogj, erősíts. Esetleg napi 1-2 cappuccino is segíthet, ha szereted. Amint a vérnyomásod normalizálódik (erre van esély, ahogy nősz), a pulzusszámod is csökkenni fog.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

- hirdetés -