Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / fiú-anya viszony
  

fiú-anya viszony

ora 2011-08-14 11:26:20

Kedves Anna!
18 éves fiú vagyok. Nagyon szeretem anyukámat, aki 40 éves. Mindig próbálok a kedvébe járni, sokszor megölelem, puszilgatom, simogatom, fülébe suttogok stb. Néha viszonozza, és a simogatásával kicsit fel is izgat.
Tudja évekig nem láttam, olyan 13 éves koromtól nem tudtam róla semmit, és csak viszonylag nemrég vagyunk újra együtt. Ezért nem tudom megítélni hogy normális-e ez a már-már szerelmi viszony a koromban, hogy kimaradt vele egy fontos szakasz az érési fejlődésemből.
Vagy egyszerűen csak a szoknyájához vagyok tapadva?
Válaszát hálásan köszönöm!

Szakértőnk válasza a fiú-anya viszony kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, 5 év kihagyás után teljesen érthető, hogy kicsit össze vagytok esetleg mindketten zavarodva azzal kapcsolatban, hogy mit is kezdjetek egymással, mit érezzetek egymás iránt. Így az, hogy kimaradt egy fontos szakasz vele a fejlődésedből akár abban is megnyilvánulhat, hogy most "a szoknyájához vagy tapadva" kicsit, örülsz, hogy újra veled van, félsz esetleg, hogy elveszítheted és igyekszel azon a módon a kedvében járni, melyet ismersz más férfi-nő kapcsolataidból. Emellett férfiból vagy, ő pedig nőből és amíg a szerepe anyaként nem egyértelmű mindkettőtök számára, előfordulhat, hogy szexuális reakciók is megjelennek a kapcsolatotokban.

Sok érzést, gondolatot kellene tisztáznotok egymással. Szerintem kezdjetek el beszélgetni a múltról, arról, hogy mit tudtok kezdeni azzal, hogy megint együtt vagytok, mit szeretnétek, hogy alakuljon a kapcsolatotok. Mondd el neki nyugodtan, hogy fontos neked, örülsz, hogy megint jelen van az életedben. Fejezd ki szavakkal és tettekkel is az érzéseidet, ne csak fizikailag, hiszen egy anya-ffa kapcsolatnak egészen más vonatkozásai sokkal fontosabbak lehetnek. Kezdjél rá  anyának tekinteni, ne egy meghódítandó és megtartandó nőként és viselkedj is vele eszerint. Belefér puszi, ölelés, simogatás, de ne ez legyen a legfontosabb kommunikációs csatornátok. Ahogy rendeződik a kapcsolatotok, egyre több dologról tudtok beszélni és anya-fia szerepet alakítotok ki, biztos vagyok benne, hogy eltűnik a szexualitás is.

Minden jót!

 Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus

- hirdetés -