Nem merem

ora 2011-08-11 21:44:58
Már lassan egy éve járunk. Már egy ideje kéri de én nem merem kielégíteni a barátomat. Szeretném, de valahogy mindig meghátrálok. Mert a fejembe benne van h akarom, de talán a kudarctól félek Először a fejembe kéne rendezni a dolgokat? Ha igen, akkor hogyan? Nem szeretném sokáig húzni a dolgot. Kérem segítsen. Már tényleg nem tudom mit tegyek
Köszönöm

Szakértőnk válasza a Nem merem kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem először gondold végig, hogy mit is érzel ezzel kapcsolatban, valóban szeretnéd-e, készen állsz-e erre a lépésre. Ne engedd, hogy a barátod rád erőltessen olyasmit, amiről te még nem vagy biztos, hogy akarod. Beszélj vele erről, mondd el neki, hogy mit érzel, mit szeretnél és azt is tisztázzátok, hogy mi is történjen majd, hol a határ, ameddig benne vagy, hogy elmenjetek. Érdemes lenne arról is beszélnetek, hogy mennyire is lesz kölcsönös a dolog, mennyire szól majd arról, hogy kölcsönösen örömet szerezzetek egymásnak. Mondd el neki, hogy milyen félelmeid vannak és tisztázzátok, hogy biztosan nem fog kudarc érni, hiszen segít majd, hogy mit csinálj, hogy csináld, hogy jó legyen.

Egyébként azt gondolom, hogy ha szeretitek egymást, elég közel kerültetek egymáshoz érzelmileg, bízol a barátodban és kölcsönösen őszintén tudtok beszélni egymással, akkor ez a probléma hamarosan megoldódik, hiszen a szexualitás lényege a kölcsönös örömszerzés és ha el tudjátok mondani, hogy mi okoz örömet, akkor el fognak oszlani a te félelmeid is.

Minden jót!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések