13 évesen...

2011.08.05.
van 1 barátom akivel nm rég ismerkedtem meg.
a szülei nem foglalkoznak vele,most 13 éves.
a drogról sikerült lebeszélnem,a cigiről is leszokott de mostanában nagyon sokat iszik.sztem eléggé szeretet hiánya van.
a szülei belé ˝nevelték˝ hogy ha minden embert gyűlöl akkor nem fog fájni a szíve és meg is fogadta a ˝tanácsukat˝.
sztem ez így nagyon nincs jól.valahogy tudnék az emberekhez való hozzáállásán javítani?ha igen hogyan?kérem segítsen!

Szakértőnk válasza a 13 évesen... kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem beszélgess vele arról, hogy mire jó neki az ivás, mit kap meg tőle, mit szeretne elérni vele. Valamire biztosan jó, hiszen csinálja. Próbálj vele beszélni arról is, hogy ha elzárkózik az emberek elől és alapból ellenségesen viszonyul hozzájuk, hogy ne is próbáljanak közeledni felé, biztosan nem fog változni a helyzet, nem lesznek barátai, nem lesz barátnője. Védekezésnek jó lehet ez a hozzáállás, de magányos élethez vezet, amire talán ő sem vágyik.

Legyél mellette, fogadd el őt olyannak, amilyen, a hibáival együtt, miközben add a tudtára, hogy nem értesz egyet azzal, hogy iszik és elzárkózik az emberek elől. Szeretnéd, ha nem tenné, mert józanul sokkal jobb fej, jobb vele lenni és te szeretsz vele lenni. Hallgasd meg őt, ha szeretne mélyebb dolgokról beszélni de ne legyél vele erőszakos. Fogadd el azt is, ha most nem szeretne változni, hiszen könnyen lehet, hogy a jövőben ez változik, ha megéli azt veled, hogy szereti őt valaki (akár barátként, akár szerelemmel). Esetleg próbálj közös programokat kitalálni, hogy kicsit kimozdítsd őt és ráébreszd, ivás nélkül is érezheti jól magát, talán annyira is, hogy ne akarja elködösíteni az élményeket alkohollal.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor