"KICSIT" összetett személyiség

2011.07.24.
Kedves Doktornő!
Megpróbálom magam néhány mondatban összefoglalni, bár nehéz lesz.
Gyermekkori traumák:
szülői lelki terror -bizonytalan, elkeseredett anya, mindig úton lévő apa, anyai testi fenyítés (5 gyermek közül legidősebbként mindenki helyett engem ütött). Családon belüli nemi erőszak -nagybácsi: 13 évesen, majd nemi erőszak 15 évesen: 5 részeg fiatal.
14 évesen elköltöztem hazulról, azóta önellátó vagyok. Dolgozom, leérettségiztem, elvégeztem egy egyetemet, 18 évesen összejöttem a párommal, 19 évesen megpróbáltam öngyilkos lenni a múltbéli dolgokat nem tudtam feldolgozni, 22 évesen megszületett a most 1,5 éves kisfiúnk. Azóta rendeződni látszik a lelkem háborgó része, ám valami még most sem működik rendben.
Egész életemet bizonytalan, önbizalom hiányos, gyermek belsővel, ám egy erősnek mutatkozó, zord, felnőttes külsővel éltem. Mindig mindenkinek megfelelés vággyal, ebből fakadóan néhol túlfűtött nemiséggel mutattam magam -az ágyban is mindenkinek meg akartam felelni, akár a magam kárán is és azt akartam, hogy minden férfi imádjon és a lábam előtt heverjen. Most is ezt akarom és el is érem, ahogy mindig is elértem.
A mostani kapcsolatom őszinte- Ő mindent tud rólam, csak segíteni nem tud rajtam.
Kettős személyiség vagyok, néhol túl magabiztos, máshol legszívesebben elbújnék. Néha minden áron szexszelni akarok, máskor pedig egyáltalán nem és még sorolhatnám a kettős dolgaimat.
A probléma:
Amíg nem ismertem a párom soha nem volt orgazmusom, mert mindig csak a "bizonyítás" volt a lényeg, aminek meg is volt az eredménye -messze földön híres voltam...
Aztán jött Ő és azt hittem mindennek vége, megállapodok, boldog leszek, gyerekeket szülök. De nem!
A mai napig őt szeretem, szerelmes vagyok belé, ám "az első alkalmak miatt" le kell feküdnöm másokkal is és szinte nincs is soha orgazmusom velük, mégis maga az aktus és az odáig vezető út okoz akkora élvezetet, hogy újra és újra akarom. Soha többé nem kellenek, csak addig, amíg átélhetem az első szexuális aktusig vezető utat, vagy míg nem szembesülök az esetleges "méretbeli" problémákkal, aztán szex és keresem a következőt. Legtöbbször azért nincs orgazmusom, mert bevillannak a megerőszakolásom képei, vagy olyan szörnyűségek, amiket láttam, vagy amiken átmentem életem folyamán és ahogy mondani szokták, elszáll az ihletem. Ráadásul az egyetemen megismerkedtem egy lánnyal, akivel 2 évig voltam együtt -a párom mellett párhuzamosan és természetesen tudtak egymásról. Belé a mai napi szerelmes vagyok, de már vége. Azóta keresem partnerem, viszont nagyon nehéz normálisat találni, aki minden igényemnek megfelel, így jelenleg hiánycikk a jó biszex pár. A sors fintora, hogy nincs egy shoppingolós, sőt semmilyen barátnőm sem és ilyesfélét nem is akarnék. :)
A kérdés:
Miért nem elég nekem a párom?
Miért van csak ritkán orgazmusom -kivéve, ha maszturbálok, mert azt naponta szoktam és akkor van csikló orgazmusom?
Lesz-e valaha normális orgazmusom férfival, vagy mindig be kell érnem az élvezettel?
Ki lehetne iktatni a képeket a fejemből, hogy aktus közben ne jussanak eszembe?
A biszexualitásom visszavezethető az anyukámmal folytatott zűrös kapcsolatra? Lehet, hogy a nőkben az anyát keresem, mint ahogy mindig is az idősebb férfiakhoz vonzódtam és a párom is sokkal idősebb? Mellettük a biztonságot keresem! A nőkben is vajon?
A túlzott magabiztosságot és a túlzott önbizalomhiányt ki lehet egyenlíteni gyógyszerek nélkül, mert a gyógyszerek nem segítettek, csak az önkontroll, de a hallucinációimon az nem segít, amik az elbizonytalanodásomból fakadnak egy-egy szituációban. Pl.: járok edzőterembe. Rajtam kívül csak nagyon izmos férfiak és néha azt hallucinálom, hogy egyik-másik el akar rabolni, megerőszakolni és futtatni valahol külföldön.
Tudom, hogy hosszú a levél, de ezt nem tudtam volna két mondatban leírni és nem is akartam.
Segítsen, ha tud!
Üdvözlettel: Julia

Szakértőnk válasza a "KICSIT" összetett személyiség kérdésre

Kedves Júlia!

Nem mennék el odáig, hogy egyértelmű választ adjak a kérdéseidre, hiszen rengeteg mindent nem tudok rólad, sok esetben, pedig mintha te magad is jó irányban keresgélnéd a választ, de ahhoz, hogy meg lehessen találni a konkrét okokat, sokkal mélyebbre kellene ásni, lehetőség szerint pszichoterápiás ülések keretein belül. Úgy tűnik, a múltad erőteljes hatással van az életedre, ami nem is csoda, hiszen komoly traumákon estél át. Valószínűleg a kettősség is azért alakult ki benned, mert valamiféle védekezésként tudod használni az "erős" működésmódodat, hogy egyrészt megvédd, másrészt elrejtsd a bizonytalan, sérülékeny "gyermek belsődet". A változtatáshoz szakember segítségét volna jó ötlet igénybe venned, pont a problémáid mélysége miatt. sajnos nem tudok ennél sokkal többet így ismeretlenül, interneten keresztül segítened. Pszichológust és pszichoterápiát javasolnék mindenképp!

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor