Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / nagyon felek hogy elveszi...
  

nagyon felek hogy elveszitem

ora 2011-07-17 20:22:48
kedves Dr.no ossze vagyok zavarodva,vagy inkabb nem is en hanem a baratom....mar egy fel eve vagyunk egyutt nalunk minden jolvan es minden nagyon komoly legalabb is igy hiszem de most mar en sem tudom! neha ossze tudunk veszni kis aprosagokon de ki is bekulunk egybol!!
nos de az a problema hogy ugye o 165 km lakik tolem,(o UKRAN en meg magyar vagyok!) es neha hejtelenul beszelek!!es o erre haragszik vagyis zavarja ot! az agyara ment! ugy volt hogy ossze iratkozunk egy fel ev mulva eszt meg is beszeltuk meg minden csak most o ojakot szokott mondani hogy allandoan meg sert de eszt o tudja de meg sem ker bocsanatot!!
most hogy nem vagyunk kozel egymashoz benne megvaltozott valami! (felek hogy a tavolsag szet szakit minket!)azt mondta hogy neki minden az agyara ment mindenki!!meg neha en is! de meg is azt mondja hogy szeret! de ezt el is hiszem!!!o ossze van zavarodva es ez nekem nagyon nehez hogy o igy beszel velem ha othon problemaja van rajtam tolti ki az ideget!ezt probaltam vele megbeszelni de azt mondja hogy o nem azert kiabal ram!!!csak egyszeruen az agyara ment minden!!!nem regen osszekaptunk es nem vettem fel egyszer a telefont mert meg sertett es o azt mondta hogy igen mar fel sem veszed a telefont?jolvan el is felejthetsz engem!!felkapta a vizet de en huje azt mondtam hogy nem hallodtam
Most o azt mondta hogy egy hetre szeretne pihenni sehova nem rajkalni othon lenni es nem beszelni senkivel meg velem sem!!!!
es ez nekem nagyon faj!!!
felek hogy ez a het is szet valaszt minket! eleg hogy messze lakik tolem! mit tegyek vagy mit gondol maga errol a kapcsolatrol??

Szakértőnk válasza a nagyon felek hogy elveszitem kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem add meg neki ezt az 1 hetet, amire úgy érzi, hogy szüksége van, hátha kicsit megnyugszik, megpihen és utána kiderülhet, hogy milyen veled akkor, amikor nincs ennyi problémája.

Egy távkapcsolatot nem egyszerű fenntartani, nagyon nagy türelem, bizalom és őszinteség kell hozzá, hiszen hiányzik így a kapcsolatotokból sok olyasmi, ami egy személyes találkozás során természetes. Használjátok ki ezt a mostani helyzetet arra, hogy lelki, érzelmi szinten közelebb kerüljetek egymáshoz. Beszéljetek a problémáitokról, tudd meg, mi zavarja a kapcsolatotokban, mit szeretne másképp és te is mondd el neki, mit gondolsz ezekről a kérdésekről. Próbáljatok együtt megoldást találni a gondjaitokra. Ugyanakkor, állj ki magadért, mondd el neki, hogy megérted, ha baja van, segítesz is ha tudsz, de azt nem vagy hajlandó elfogadni, hogy rajtad vezesse le a feszültségét. Előfordulhat persze egyszer-egyszer, hogy elkerülhetetlen, ilyenkor próbáld tudatosítani magadban, hogy a viselkedése nem neked szól, de meg kell értenie, hogy veled ezt nem teheti meg rendszeresen, és jobb lenne, ha a kapcsolatotok érdekében megtanulna más feszültséglevető technikákat alkalmazni (pl.: intenzívebb sportolás, írás, rajzolás, relaxáció, stb.).

Minden jót!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések