Kudarcok

2011.06.15.
Kedves Doktornő!
Sajnos nagyon sok ideje nem sikerül párkapcsolatot kialakítani, ez eléggé elszomorít. Folyamatosan keresek, próbálok ismerkedni, de nem találok senki olyat, akivel egyátalán el lehetne elkezdeni. Lehetőséghez sem jutok. Próbálkozok sok társkereső programmal, elszoktam járni sok helyre, de sehol senkit nem találok. Kezdeményező vagyok, de ez sem hoz semmit (tudom, manapság egyre gyakoribb, hogy a lány kezdeményez, de ez többségében elriasztó számomra). Nem szextársat szeretnék és nem csak „bolondítani” a lányokat, csak ismerkedni olyanokkal, akik szimpatikusak és tetszenek és utána kialakítani valamit, ha úgy hozza a sors. Nem nagyok az elvárásaim sem.
Alig volt kapcsolatom, de akkor jó éreztem magam és sikeresebb voltam, sajnos ez is oka, hogy türelmetlen vagyok. De csak kudarcok érnek, amit nem tudok megfelelően feldolgozni, pedig készen állok a kapcsolat építésére.
Sportolás és egyéb hobbik, kikapcsolódás és kirándulások sem tudják teljesen elmulasztani ezt a hiányérzetet és a szomorúságot. Serdülő koromban hosszú ideig nem hiányzott barátnő, mostmár annál inkább. Munkába menekülés sem megoldás a problémára.
Úgy érzem, hogy az elkeseredettség miatt már szinte ez határozza meg az alapvető hangulatomat, a boldogsághoz szükségem lenne egy jó párra. Sajnos sem a barátaim, sem a lánybarátok nem tudnak ebben segíteni. Próbálom fejleszteni magamat, amivel csak lehet, hogy tudjak beszélgetni (pl.: olvasok).
Nem hiszek a véletlenben, nem hiszek abban, hogy „majd úgy hozza az élet és találok valakit véletlenül”, eddig sem így történt, szerencse teljesen elkerül. És abban sem, hogy „ne görcsölj, úgy könnyebben megkapod, amit akarsz”-szal sem értek egyet. Tudom, hogy mit szeretnék, milyen lenne egy jó kapcsolat, és tudom, h milyen típusú lány lenne hozzámillő. De nincs olyan lány, akinek tetszek.
Mivel lehetne ezt kezelni? Hogyan lehetséges valahogy feloldani ezt a feszültséget?
Segítségét előre is nagyon köszönöm!

Szakértőnk válasza a Kudarcok kérdésre

Kedves Levélíró!

Én pedig abban nem hiszek, hogy ennyire reménytelen a helyzet és ennyire nincs olyan lány, akinek tetszenél! Nem írom, hogy próbáld jól érezni magad pár nélkül és úgy könnyebben találsz majd párt, hiszen ebben meg te nem hiszel. Pedig szerintem egy önmagával rendben lévő, életében magát jól érező ember sokkal vonzóbb a másik nem számára is, mivel akkor nincs a kapcsolat legelején az a teher, hogy rajta múlik a boldogságod. Úgy könnyebb ismerkedni és közel kerülni valakihez. Ugyanakkor igazad van abban, hogy könnyebb, ha keresel és próbálod megragadni a lehetőségeket! Keress tovább és remélem, hamarosan találsz megfelelő partnert, akivel kölcsönösen megfeleltek egymás számára!

Amennyiben úgy érzed, nem tudsz kikerülni ebből a helyzetből és nem tudsz egyedül megbirkózni a párkeresés során felgyűlt rossz érzéseiddel, azt javaslom, fordulj nyugodtan személyesen pszichológushoz, hogy segítsen ezeket feldolgozni és esetleg együtt könnyebben megtalálhatjátok az okát, hogy miért megy nehezebben a keresés.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor