Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Család.., szerelem
  

Család.., szerelem

ora 2011-06-12 20:06:24

Kedves Szakértő !
Ha valaki feltenné nekem ezt a kérdést, hogy válasszak, kikkel lennék szívesebben, a barátaimmal vagy a családommal ?! : Én a családomat választanám. Sokkal jobban szeretek velük lenni, kimondottan Anyukámmal. :) Néha jobban kijövök velük, mint a barátaimmal és ők jobban meg tudnak engem érteni ha valami bajom van. Szerintem ezzel viszont az esetek 90%-ban a többiek a barátokat választanák a család helyett. Vagy hát végülis nem tudom pontosan,hogy hány %-ban csak én így gondolom... :) Szóval, míg mások buliznak meg stb. én szívesebben vagyok a családommal. Ez nem gáz ? Ugye azért ez nem jelenti azt,hogy teljesen az őskorban ragadtam ? ( Mert néha úgy érzem ,hogy csak én vagyok ilyen az ismerőseim/barátaim közül aki szeret a családjával lenni. )
Egyébként ez egy másik téma, mi lesz akkor ha rám sose talál rám a szerelem egy olyan fiú személyében, aki az álmaimban szerepel ? Mármint úgy értve,hogy egy olyan fiú, akinek a számára én épp megfelelek és ő is nekem. Az is lehetséges,hogy soha nem lesz barátom ?
Köszönöm a válaszokat ! :))

Szakértőnk válasza a Család.., szerelem kérdésre

Kedves Levélíró!

Természetesen könnyen elképzelhető, hogy te is leszel szerelmes és találsz egy olyan fiút, akivel boldog leszel. Eljön majd az ideje, ne aggódj! Azt gondolom, nem kell választanod a család és a barátok között. Nyugodtan része lehet a családod is az életednek úgy, mint a barátaid, ha szeretnéd és úgy alakítod a kapcsolataidat. Attól, hogy szeretsz a családoddal lenni, lehetnek barátaid is, szerethetsz velük is lenni, közös programokat csinálni. Ha néha elmész otthonról, izgalmas új élmények érhetnek, találkozhatsz érdekes emberekkel, olyan fiúkkal, akikkel esetleg kialakulhat köztetek valami, jól érezheted magad másokkal, utána pedig a családod otthon lesz, megoszthatod velük is az élményeidet és csinálhatsz velük is közös programokat. Biztosan megértik, hogy más fontos dolgok is vannak az életedben, de ettől még ők nem lesznek kevésbé fontosak számodra.

Minden jót!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések