Féreg

ora 2011-05-28 10:54:09
Kedves szakértő!
A kutyám összeszedett bélférget (a kinézete alapján fonálféreg lehet). Azonnal adtunk neki féreghajtót. Utána változó volt: az ürülékébe néha láttunk egy-egy beszorult férget, de néha meg egyáltalán nem (amíg nem volt féreghajtó, addig a kijött férgek szabadon tekeregtek).
A másik pedig, hogy félek, hogy elkaptuk tőle. A háziorvossal fel is írattam féreghajtót, ha megjelennek a székletbe, azonnal be is veszem. De félek szembenézni azzal, hogy meglátom a saját székletemben a férgeket. Egyszerűen meg sem merem nézni közben, csak a végén, de akkor is nagyon félve. Rettegek attól, hogy ezek bennem élnek/élhetnek, és olyan undorító, ha kijön.
Hogyan küzdhetném le ezt a félelmemet?
És normális jelenség, hogy féreghajtó beadása után néha volt az ürülékben féreg, néha nem?
Köszönöm a választ!

Szakértőnk válasza a Féreg kérdésre

Kedves Levélíró!

Van rá lehetőség, hogy a háziorvos kérjen széklet féregpete vizsgálatot. Azonban ennek a negatív eredménye nem zárja ki azt, hogy esetleg mégis fertőzött legyen az illető. Mivel a féreghajtó gyógyszerrel kárt igazán nem lehet csinálni, azt javaslom, hogy szedd be az előírtnak megfelelően a tablettákat és megnyugodhatsz. A család többi tagjánál is szükség lehet Vermox szedésére.

Azt javaslom, hogy a kutyus ügyében pedig konzultáljatok állatorvossal. Ha a féreghajtást követően is rendszeresen van a székletben féreg, akkor valószínűleg meg kell ismételni a kezelést.

Minden jót:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések