Kedves doktornő (:

2011.05.12.
Rebeka vagyok, egy 16 éves és 2 hónapos lány. Elég sok kérdésem lenne. Nehéz életem van.
Nagyon szeretem a családom: édesanyám és a húgom. Az apám részeges, néha hozzáütöt anyámhoz. Két éve későn fekszem le, hogy nehogy újra megtörténjen..:( Hogy tudjak segiteni..
A következő az, hogy már szinte az óvódától kezdve visszahúzodó típus vagyok.
1-4 osztályban senkisem játszott velem. egyedül voltam mindig. akkor még nem fájt.
5ben nagyon csúfolodtak velem, ezért más suliba mentem. 6ba volt egy klub amit én és 3 lány alapitottunk. az év vége felé szétbomlottunk, csufolkodtak velem, cusnya szavakat vágtak a fejemhez, hogy kurva meg stb. de nem tudták mit jelent. 12 vesek voltunk, szoval csak ugy mondták -.-"
7be avval csufoltak hogy kövér vagyok, ami nem igaz. tehénknek csufoltak.:(
8ban meg aakrtak veretni.
Most 9.es vagyok s rengeteget csufolodnak..van egy fiu aki folyton jön oda és szivat, nagyon nagyképü és a többiek röhögik:(. már egy éve igy megy..és a suliban meg sem szolallok. egésznap csak ülök és ülök :|
Barátom sem volt még.. De megnézem a fiúkat. a velem egykoruak éretlenek.
Van egy gáz dolog is.. az pedig az, hogy beleszerettem egy papba. Ne tessék hülyének nézni. De tegnap éjjel is rola álmodoztam, hogy megcsókolom, és a karjaiban alsozm el. De semiféle sex meg ilyesmi. Nem akarok egyáltalán olyasmit.. csak hogy valaki szeressen..a szerelemre vágyom..
Önbizalmam nincsen..:|
Hosszú lett.
Krem válaszoljon :)
Köszönettel,
Rebeka.

Szakértőnk válasza a Kedves doktornő (: kérdésre

Kedves Rebeka!

Azt gondolom, ideje lenne lassan elkezdened kiállni magadért és megvédeni magad. Gondolj csak bele, ha ülsz egész nap csendben és meghúzod magad, még az is könnyen elkezdhet csúfolni, aki amúgy nem tenné, csak azért, hogy valami reakciót kiváltson belőled. Védd meg magad, ne engedd, hogy ilyenek történjenek veled! Biztosan vágysz arra, hogy szeressenek, veled akarjanak lenni, legyen kivel együtt lenned. Biztosan vannak olyanok is, akik szívesen közelednének hozzád barátilag, de ha ülsz csendben, mindenki csúfol és nem reagálsz a közeledésükre, talán mert észre sem veszed, úgy elég nehéz. Nyiss az emberek felé tehát, akár úgy, hogy szembe szállsz velük, akár úgy, hogy barátságosan közeledsz feléjük! Meglátod, alakul majd a helyzet és az önbizalmad is erősödik!

Szerintem nem az a legjobb megoldás, ha nem mersz esténként elaludni. Szüleidnek ezt a dolgot egymással kellene lerendezniük, nem vigyázhatsz örökké anyukádra. Inkább beszélj vele erről, mondd el neki a félelmeidet, kérd meg, kiabáljon akkorát, hogy felébredj rá és segítséget tudj hívni, ha baj van. Elég, ha akkor felébredsz, ha szükség van rá, nem kell állandó készenlétben élned, mert csak azt éred el vele, hogy fáradtan éled az életedet.

Írod, hogy beleszerettél egy papba, de nem a szex érdekel, hanem, hogy valaki szeressen. Azt gondolom, ez az érzés benned egy nagyon jó jelzés arra, hogy szeretnél dolgokat és megpróbálhatnád elérni őket. Az is lehet, hogy nem is a papról van szó, hanem barátokra vágysz, valaki olyanra, aki tényleg törődik veled, szeret téged. Hívhatjuk ezt szeretetnek, szerelemnek, bár nekem inkább úgy tűnik, hogy szeretnél egyszerűen csak valamilyen formában kötődni valakihez. Tegyél akkor érte, hogy valakivel összejöjjön!

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor