szerelem vagy barátság

2011.03.21.
Kedves Dr.nő!
Nekem 2 kérdésem is lenne:
1. Úgy érzek a legjobb barátnőm iránt mint egy idegen iránt... egyszerűen ELMÚLT!!! :( Mit tegyek???
2. Beleestem a legjobb fiúhaveromba... És mások szerint ő is belém... Egymás mellett ülünk angolon,meg minden csak van itt még 2 apróbb gond is...
van egy barátnőm aki már 2. óta szerelmes ebbe a fiúba és most 6.osztályosok vagyunk. az a lényeg ,hogy a fiú nem szereti viszont és engem pedig lehet,hogy igen...
a másik gond,hogy a FIÚÉ az első lépés,nemde?
na én már mindenféle jelet adtam neki egyszer elpirult mikor rámosolyogtam... :$ :)) (L)
Várom válaszát: Petra

Szakértőnk válasza a szerelem vagy barátság kérdésre

Kedves Levélíró!

A barátnőddel kapcsolatban azt gondolom, hogy a dolgok bizony változnak. Változunk mi is, változnak az érzéseink is és ezáltal a kapcsolataink is. Ezzel nincs semmi baj. Megpróbálhatsz rájönni, hogy vajon mitől változhattak meg az érzéseid, megpróbálhatod azt, hogy találkozol vele, megkeresed magadban a régi érzéseket, megfigyeled, vannak-e ilyen érzéseid a jelenben is, vagy esetleg elmondod neki, hogy valami nem oké köztetek és megpróbálhatjátok megbeszélni. Biztosan ő is érzi, hogy valami megváltozott. Ha pedig úgy érzed, itt az ideje, el is engedheted őt és megpróbálhatsz olyan barátnőt találni, akivel most jobban meg tudod találni a közös hangot, mint vele.

A fiúval kapcsolatban szerintem gondolj arra, hogy egy kapcsolathoz mindig mindkét félre szükség van. Így hiába szerelmes a barátnőd belé, ha a fiú nem akarja, márpedig azt írod, hogy nem akarja. Így nem lesz belőle kapcsolat. Ha nem változnak az érzései, akkor sem jönnének össze, ha te távol tartanád magad tőle, legfeljebb annyit érnél el vele, hogy a barátnőd továbbra is reménykedhetne, te meg a fiú pedig továbbra is kerülgethetnétek egymást, hacsak valamelyikőtök nem lépne ki ebből a helyzetből. Ha viszont te összejönnél vele, mert valóban te is tetszel neki, azzal a barátnőd is lehetőséget kapna arra, hogy könnyebben tovább lépjen. Persze biztosan nem lenne könnyű eleinte egyikőtöknek sem, de talán ha megbeszéled vele, hogy mit gondol erről a helyzetről, az segíthet.

Szerintem nem lehet ezt ennyire határozottan kijelenteni, hogy a fiú dolga az első lépést megtenni. Te is nyugodtan megteheted, ha nem akarsz annyira egyértelmű lenni, akkor vicces formában, könnyedén véve a dolgot. Hátha rájön végre, hogy ideje lenne lépnie!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor