Megőrit

2010.12.23.
Megőrülök!!!!!Nevelőszülőknél vagyok és a nevelőapám megőrit nem birom ki vele egy légtérbe mindenért beszólongat nem hagy békén!!!!a semmiért piszkál !!nem lehet vele váltani egy értelemes szót!!!Nem tudom mit tegyek hogy jobb legyen a kapcsolatunk!!!!!!de már nem birom idegekkel!!!!ha már itt járunk lenne még egy dolog még egy kérdésem ugye hogy nevelőszülőknél vagyok soha nem kaptam meg a szót hogy szeretlek jo nem várom el tőlük hogy ugy szeresenek mint a saját gyereküket!!de lehetnének kedvesebbek is ne csak akkor legyek jo mikor csinálni kell vmit!!!!!!!!!néha olyan érzésem van hogy nem is hazza érkezek csak egy ismeretlen helyzetbe!!!!!!!!Mikor leszek már végre teljesen boldog!!nem tudnék egy olyan pillanatott mondani ami boldoggá tett volna!!!!!elmegyek az iskolába ott jol érzem magam de mikor hazza jövök befordulok és egy idegroncs leszek!!piszkálnak és csak akkor vagyok jo ha megcsinálok vmit!!!soha nem mondják hogy köszönöm vagy akármi!!kikészülök néha megfordul a fejemben hogy felakasztom magam és akkor jobb lesz minden!!!miért ilyen nehéz az életem hisz még csak 17 éves lány vagyok,más gyereknek ilyenkor kivan nyalva a feneke az én sorsom miért nem lehet ilyen???????????Pedig ugy gondolom a koromhoz képest fejlettebb vagyok főzök mosok takaritok,!!!!Ha meg bulizni akarok menni soha nem engednek pedig már nem vagyok gyerek!!!!!!!Mit tegyek!!megőrülök kérem segitsen!!!!!!!Ellnézést a regényért!!!!!!!!!!de kérem segitsen!!!!!!!!IVETT

Szakértőnk válasza a Megőrit kérdésre

Kedves Ivett!

Nehéz lehet így az otthoni léted. Szerintem próbálj meg beszélni ezekről az érzéseidről a nevelőszüleiddel, hátha sikerül rendeznetek a dolgokat, ha őszintén nyitsz feléjük. Mondd el nekik, hogy mi bánt, mitől éreznéd jobban magadat és kérdezd meg, ők mitől éreznék jobban magukat. Adj nekik még egy esélyt, hogy megtaláljátok a közös hangot!

Keress olyan elfoglaltságokat, melyek elvonják a figyelmedet az otthoni gondokról! Legyél többet a barátaiddal, kezdj el sportolni valamit, vagy bármi mást, amit szeretsz. 17 éves vagy, elég idős ahhoz, hogy hamarosan a saját lábadra állj, ha nem találsz más megoldást. Tervezgesd a jövődet, találd ki, mit kell tenned, hogy olyan jövőd legyen, amilyet szeretnél. Kezdjél el lépésenként haladni a célod felé, akármi legyen is az! Bízz magadban, menni fog!

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor