Szeretném rendbe rakni az Életem

2010.12.13.
Tisztel Doktornő/úr
Szeretném rendbe rakni az életem, amit nagyon elrontottam. Úgy érzem az öngyilkosság nem igazán lenne jó megoldás mert mindig tervezem a jövőt, mindig találok valami feladatot magamnak , csak nagyon egyedül érzem magam , szeretnék magamnak párt találni. A problémám szerintem elég összetett és én egyedül nem vagyok képes megoldani. Próbáltam már többször segítséget kérni de valahogy ez sem jött össze soha az anyagi lehetőségek miatt mindig valamilyen ingyenes segítséggel próbálkoztam (és ahol lakom albérletben nem lehet ideiglenes lakcím kártyám) , de ezekben csalódtam,(folyamatos lemondás össze vissza időpontok ) nem szeretném senki szabad idejét elvenni, de a problémát megoldani igen.(az interneten talált díjazások alapján kb. 20 alkalomra lenne pénzem de ebben sem vagyok biztos.)
De egyáltalán nem vagyok tisztában azzal milyen segítséget vegyek igénybe, és kitől , milyenek a díjazások , még nem sikerült olyan honlapot találnom ahol ez pontosan le lenne írva . Szeretnék valamilyen keresési szempontok alapján elindulni, de nem tudom hogy mit bunkóság megkérdezni. (Jó lenne pontosan tudni pl..:milyen korosztállyal dolgozik szívesen, menyire rugalmasak az időpontjai a sulis elfoglaltságaim miatt , valahogy ellenőrizni szeretném valóban az-e akinek mondja magát hiszen ehhez a tevékenységhez szinte semmi nem kell csak egy szoba ahol le lehet ülni .) Szeretnék olyan szakemberrel együtt dolgozni aki valóban ért a problémához és nem csak a pénzem veszi el és félmegoldást nyújt .(nekem is depresszióhoz hasonló tüneteim vannak de ez majdnem az összes interneten fellelhető szakember honlapján szerepel, persze fénykép nem ami alapján el tudnám dönteni hogy szimpatikus-e , fiatal vagy idős, szeretnék most az egyszer jó döntést hozni . )
Segítségét előre is köszönöm.
Egy fura srác (21)

Szakértőnk válasza a Szeretném rendbe rakni az Életem kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, ezek a kérdések teljesen nyugodtan feltehetők bármely pszichológusnak. Abszolót érthetően, reálisak. Megkérdezheti, milyen végzettséggel rendelkezik, milyen módszerekkel dolgozik, akár még azt is, hogy milyen korosztállyal és problémákkal szeret leginkább foglalkozni. Egyébként azt általában meg is szoktuk mondani, ha valami nagyon távol áll tőlünk és továbbirányítjuk az illetőt valaki olyanhoz, akinek inkább közel áll az érdeklődéséhez. Az időpontokkal kapcsolatban annyit mondanék, hogy mindenféle pszichoterápia vagy pszichológiai tanácsadás úgy néz ki, hogy előre megbeszélt, a probléma jellegétől függően heti egyszeri, kétszeri vagy kéthetentei találkozásokról van szó, minden héten ugyanabban az időpontban. Így azért nem olyan vészes alkalmazkodni egymáshoz, suli mellett sem. Elméletileg a pszichológusok honlapjain ki szokott lenni téve a végzettségük, fénykép, amik mellett az alapján amit és ahogyan írnak magukról, továbbá, hogy helyileg hol rendelnek, talán könnyebb a döntés is. Ezután nyugodtan összeszedheti a kérdéseit, azt is megírva, hogy ennyi az anyagi kerete erre a dologra, elküldheti néhány pszichológusnak, vagy felhívhatja őket és a válaszok alapján azt gondolom, hamar rá fog érezni, hogy ki az, akivel együtt tudna dolgozni önmagán. Csak figyeljen az érzéseire, akkor nagy baj nem lehet!

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor