Szeretem a legjobb barátomat! Mit tegyek?

2010.10.12.
Biszexuális 16 éves fiú vagyok, és beleszerettem az egyik közeli barátomba. Egy a bökkenő: nem tudom, hogy ő is vonzdódik-e a saját neméhez is? Nem akarok meggondolatlanul cselekedni, így nem mondtam el neki a nemi identitásomat.

Szakértőnk válasza a Szeretem a legjobb barátomat! Mit tegyek? kérdésre

Kedves Levélíró!

Nem lehet könnyű a helyzeted, jól tetted, hogy igyekszel meggondolni, hogy mit tegyél.

Nem hiszem, hogy feltétlenül fel kellene magad cimkézned biszexuálisnak. Ebben a korban annyi minden változás történik az emberben, gyakran előfordul, hogy olyan érzések, érdeklődések is felbukkannak, melyek aztán később eltűnnek, átalakulnak. Azt javaslom, várjál még azzal, hogy eldöntsd, mit is érzel a barátod iránt és figyelgesd közben az érzéseidet.

Barátok vagytok, gondolom, szoktatok beszélgetni mélyebb dolgokról is. Ha biztos vagy magadban változatlanul, nyugodtan felhozhatod a szexuális orientáció kérdését, ha úgy adódik és óvatosan kiderítheted, hogy mit gondol erről. Aztán majd eldöntheted, hogy beavatod-e abba, hogy téged a fiúk is vonzanak vagy esetleg még tovább mész és megkérdezed, mit reagálna, ha azt mondanád, hogy tetszik neked. Mindenesetre legyél óvatos ezzel a kérdéssel, nehogy kellemetlen helyzetbe kerülj miatta és elveszíts egy közeli barátot.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor