Pikell a tanár

2010.09.21.
Közép iskola 3. osztályába járok,eben az évben kezdet a tanárom pikellni rám,az elöző két évben nem volt rám semmi panasza.Ő egy rajz tanár,és rajz órán néha beszélgetek,de én
nem vagyok jó diák,sok barátom van és a tanárok is kedvelni szoktak.Mindig bele kött a rajzomba,és soha nem mond róla jót,az én jegyem mindig roszabb a töbieknél.Ma úgy kezelt engem mint egy analfa bétát,és én olyat tettem amit soha kirohantam a teremből.
Én már nem bírom és még két évet kell vele eltöltenem!És osztályfönökel sem tudom megbeszélni!
Nagyon várom válaszát!

Szakértőnk válasza a Pikell a tanár kérdésre

Kedves Levélíró!

Ha egy tanár pikkel, a legjobb, amit tehetünk, hogy pont az ellentétére fordítjuk a helyzetet, megpróbálunk vele jóba lenni. Menj oda hozzá óra után, kérjél tőle 5-10 percet, mond el neki, hogy neked ez a helyzet nagyon rossz, úgy érzed, hogy ő pikkel rád, és hogy te ezen igazán szeretnél változtatni, mit kell tenned ezért? Akár korrepetációt is kérhetsz tőle – ez különösen hízelegni fog neki. Mondja el, mit gyakorolj, hogyan gyakorolj, hogy jobban menjen a rajzolás. Neked kell kezdeményezned, és lehet, hogy egy kis alázatot is mutatnod kell, máskülönben nem fog menni, hiszen ő a tanár, ő osztályoz, innentől kezdve úgy tűnhet, ő az erősebb. Viszont ha te a kezedbe veszed a dolgot, úgy tudod irányítani a helyzetet, hogy az neked végül jó legyen (elkezd kedvelni), akkor te vagy az erősebb – és ezt elég, ha te tudod. Órán ne beszélgess, nézz rá nagy szemekkel, szólj hozzá, kérdezz az órán bármit, ami a tananyaghoz kapcsolódik. Lehet, hogy az elején ez nehéz lesz neked, mert azt érezheted, hogy a tanár most örül, hogy végre „betört” téged. Ilyenkor csak gondolj arra, hogy te okosabb voltál nála, mert pontosan így akartad;)

Sok sikert!

Ujpál Zsófia, pszichológus Ujpál Zsófia, pszichológus

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor