Fejlődés

2010.05.02.
Ha azt akarom elérni hogy merjen a barát nőm beszélni az intim dolgokról, és ne csak gyakorlatilag legyen köztünk intim viszony mert a "tapizás" ruhán ás vagy ruha alatt azt úgy veszem észre tetszik neki.De pl: (tudom normális férfi ember nem tesz ilyet :D de muszáj volt mert indián fellépésem volt)Indián bőr lábszárvédőbe és minden indián stílusú rúhát vettem fel és h legyen alsógatyám de ne lássák ezért tangát vettem fel :-S (Hogy bírják ki ezt a nők) És mondtam neki, és nagyon vékonyan megválogatott szavakkal válaszolt, amiből csak annyit tudtam meg hogy nem szereti.

És h tudnám rá venni hogy tudjunk az olyan dolgokról beszélni amiről szinte senkivel sem beszél?
Egyébként mindjárt 15 éves lesz.Én 14 vagyok még 4 hónapig.Viszont más hogy gondolkozik mint a legtöbb lány, ezért is szeretem mert ő teljesen más mint 1 korunk béli lány, csak néha annyira más hogy néha egyáltalán nem logikusan gondolkozik, szóval van magában egy olyan hogy nem engedi saját magát el, alig van szabad ideje mikor tudna magának csinálni sőt olyanokat tesz amit nem igazán szeret de mégis megy mikor semmi nem kötelezi. Szóval az én szerelmem picit más.
Hogyan tudnák segíteni neki hogy ne streszeljen annyit, és hogy ne legyen velem szemben elméletileg is nem szégyenlős.

Üdv Viktor

Szakértőnk válasza a Fejlődés kérdésre

Kedves Viktor!

A szégyenlősség az idővel oldódik. Kérdezgesd arról, hogy ő mit hogyan szeret, mihez lenne kedve, és egy idő után egyre könnyebben fog tudni beszélni az intim dolgokról is. Segíthetsz azzal is, ha te nyíltan beszélsz. Lehet, hogy még benne sem tiszta, hogy mit szeretne, csak annyit tud, hogy mi az, ami már neki túl sok (indián szerelés és tanga). A szégyenlősség azzal oldódik, ahogyan ő azt tapasztalja, hogy te elfogadod őt olyannak, amilyen. Valószínűleg nagy benne a megfelelési vágy, az a vágy, hogy mások elfogadják és szeressék őt, ezért is stresszelhet annyit. Hogy ne görcsöljön annyit a dolgokon, ebben csak akkor tudsz majd neki segíteni, ha ő is észreveszi, hogy ez így nem jó, és változni szeretne. Változnia neki kell akarni, és akkor tudsz te is neki segíteni. Addig pedig arra figyelj, hogy a ti kettőtök kapcsolatában rendben legyen minden, fejlődjön a kapcsolat, és így segíted az ő fejlődését is.

Minden jót!

Ujpál Zsófia, pszichológus Ujpál Zsófia, pszichológus

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor