miért ilyenek...?

2010.04.13.
Miért vanaz, hogy amikor egy lánnyal ismerkedek, azt mondják mien aranyos, mien helyes vagyok, mien kedves meg hasonlóak, és utána egyből hogy remélem megtalálod a szerelmed. Hát itt a pont ezt már annyiszór hallottam, nem lehet normális párkapcsolata az embernek, ha nem egy állat piás fasz, aki ha kel az utcán leteperi a nőt?
Szerintem a világból kihalt a szerelem, itt már csak a testi vágy a fontos. Itt már csak az olyan idealista hülyéknek vannak tiszta erkölcsei, mint én, de nekik soha nem jön össze a szerelem, mert csak ők tudnak szeretni.
Lehet hogy a mai fiatalok is azt hiszik hogy szerelmesek de nem tudják mi az igazi szerelem.
Ez nem épp a legfényesebb, mivel így nem is fogják megtudni, és az lessz hogy a párkapcsolatok inkább csak a testi vágyra fognak menni.de ez így nem mehet, mert ebből csak baj lehet, mivel így az egyre fiatalodó generáció is csak ezt atrtja majd fontosnak nem lezs normális család, és így csak a mocsok lesz.
Nincsenek már normális érzések, vagy legalábbis a nők nem tudnak érezni, csak a szex a fontos nekik, vagy az is kell nekik. Az olyanok mint én akik tényleg a régi értékrendekkel együtt az újakkal keverve akarnak élni azok ilyentéren el vannak ásva, és ez nem csak egy kis körülnézés, ez 3 év megfigyelése, és az előző it's the fear levelem is hasonló több éves megfigyelés eredménye.

Szakértőnk válasza a miért ilyenek...? kérdésre

Kedves Levélíró!
Egészen biztos vagyok benne, hogy nem te vagy az egyedüli, aki értékeli még a szerelmet, a normális párkapcsolatot, és keresi is ezeket, és akiknek még fontos az új mellett a régi értékrend is. Nagyon sok lány vágyik titkon egy normális fiúra, aki nem csak „arra” hajt, ebben biztos vagyok, már csak azért is, mert erre az oldalra is sok általad normálisnak vélt fiú és lány ír. De hogy mi is a szerelem? Talán mindenkinek mást jelent… sok költő és író próbálkozott már megragadni ezt az érzést, és végeredményképp megállapíthatjuk, hogy mindenki máshogy éli meg, amikor szerelmes. Van, aki életében kétszer lesz szerelmes, van, aki kéthetente az. Miért ne fogadnánk el azt, hogy ő akkor szerelmesnek érzi magát – mégha oly gyakran is? Csak azért, mert nekem mást jelent a szerelem, azért ő még nem azt érzi, hogy szerelmes? És hogy miért ilyenek a lányok? A lányoknak csak egy része ilyen… ők szintén szeretetre vágynak, és azt gondolják, talán így kaphatnak legtöbb figyelmet és szeretetet a fiútól, ha hamar ágyba bújnak. Vannak, akik ezzel akarják bizonyítani, hogy ők már milyen nagy lányok. De a lelkük mélyén ők is biztonságos, szeretetben gazdag kapcsolatot szeretnénk. A sok évi megfigyelésedet, azt javaslom, egészítsd még ki egy témakörrel, hogy teljesebb képet kaphassál: figyeld meg, milyen háttérrel rendelkeznek ezek az általad mocskosnak, szörnyűnek vélt emberek. Talán az anyjuk nem figyelt rájuk sohasem, vagy soha nem volt egy jó beszélgetésük az apjukkal. Figyeld meg, miért lettek ezek az emberek olyanok, amilyenek. Így jobban megértjük a környezetünket, és ahogyan elkezdjük megérteni, mi húzódik meg a viselkedésük mögött, . egy kicsit talán elnézőbbekké is válunk ezzel!
Üdv,
Ujpál Zsófia, pszichológus Ujpál Zsófia, pszichológus

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor