Nem vagyok teljesen tisztába magammal!?

2010.04.05.
Üdv.Egy 18. életévemhez közelítő srác vagyok.A problémám mondhatni olyan ami e korban lévő srácoknál meg se kottyan, de nálam mégis.Először is:hosszú éveken át,ha volt b.nőm, az utcán nem mertem se megcsókolni,se megfogni a kezét,se átölelni!néha még fenn áll ez a problémám.De szeretnék segítséget kérni,ha lehet-e ezt fejleszteni még is hogyan?Aztán észrevettem magamon, hogy a beszédemmel a stílusommal letudom nyűgözni a lányokat(általában msnen keresztül)-de személyesen ritkábban.Erre 1 jó barátom azt mondja, hogy ha meg akarok szerezni 1 lányt akkor neki inkább cselekedetekkel mutassam meg magam, ne a dumámmal!Abban nyilvánulnak meg ezek a dolgok, hogy nem tudom, hogy 1 lányt hova vigyek el 1. randira!?-meg aztán a további találkozókra!Szeretnék segítséget kérni, hogy mit vegyek figyelembe, vagy Önök szerint mi lenne a legideálisabb az 1. randira?remélem érthetően fogalmaztam!:)
választ előre is köszönöm!
N. Nyír1házáról

Szakértőnk válasza a Nem vagyok teljesen tisztába magammal!? kérdésre

Kedves Levélíró!

A válasz arra, hogy hogyan lehet fejleszteni azt, hogy nyugodtan ölelkezz egy lánnyal az utcán, attól függ, hogy miért alakult ki az, hogy nem mered / merted. Mi az, amitől félsz, amitől tartasz? Érdemes ilyenkor összegyűjtened azokat az automatikus gondolatokat, amik ilyenkor átvillannak a fejedben. Sok ilyen gondolat van a fejünkben, és ha figyelünk rájuk, egy részükről kiderül, hogy nem is annyira reálisak. Hiszen mi rossz dolog történne, ha megfogod a barátnőd kezét az utcán? Keresd meg a te automatikus gondolataidat, és ezzel közelebb jutsz a megoldáshoz is.

Gyakran érezhetjük azt, hogy neten keresztül könnyebb beszélni, hiszen ott nem olyan éles a helyzet, mint személyesen, nem látjuk a másik arcát, nem kell azzal foglalkoznunk, hogy vajon a másik mit gondol a ruhámról, vagy mit gondol a pattanásomról, ami az államon nőtt (ezek csak példák). Van időnk gondolkozni a válaszon, a poénon. ha rosszat írok, azt is ki tudom javítani. A személyes társalgáshoz már nagyobb önbizalom kell. Ott már tényleg minket lát az, akivel beszélgetünk, nem a monitort. Ott már önmagunkat mutatjuk meg. Gyakorold ezeket a személyes beszélgetéseket, és az önbizalmad is növekedni fog ezzel a gyakorlással.

Első randi lehet mozi, de talán a legjobb egy kis séta valami közeli, romantikus parkban, aminek vannak elhagyatottabb részei is, ahol nem zavarhat titeket senki, nincs tömeg.

Sok sikert!

Ujpál Zsófia, pszichológus Ujpál Zsófia, pszichológus

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor