Miért nem fogadja el, hogy felnőttem?

2010.02.12.
Tisztelt Doktornő!
Tanácsot szeretnék kérni Öntől. 19 éves leszek (júniusban), lassan fél éve van párom. Szüleim első perctől tudnak róla, és anyunak azt is elmondtam, mikor először együtt voltunk (mert nekem Ő az 1.). Apunak semmi baja vele, anyunak sem kimondottan Vele van baja, hanem úgy általában, hogy van valakim.
Miután megtudta, hogy lefeküdtünk, nagyon veszekedett velem (akkor már 2 hónapja "jártunk"), de nem tudott mit tenni, de azért megköszönte, hogy őszinte voltam vele. Azóta minden hónapban azon aggódik, hogy meg fog-e jönni, és nehogy terhes legyek.Hiába mondom, hogy védekezünk. Ezen kívül felvetettem neki, hogy szeretnék végre ott aludni, de ezen aztán teljesen kiakadt. Nem értem, hogy miért. Eddig úgy volt, hogy olyan 2-3 felé (éjjel) hozott haza a párom. Nálunk nem szoktunk lenni, de ennek megvannak az okai. Nem értem, hogy miért jobb az, hogy hazajövök éjszaka, mint az, hogy reggelig pihenünk és nem éjjel kell vezetnie. (mert van 1 kis távolság köztünk).
Én tényleg szeretem a párom, de Ő már 24 éves lesz, és félek, hogy nem egy ilyen lány kell neki, akivel ennyi baj van. (bár SOHA nem mond ilyet, és nem veszekszik ezért).
Szóval, Ön szerint mit tegyek? Nem akarok választani a szüleim és a párom között. Hogy tudnám meggyőzni anyut? Sajnos ez miatt nagyon sokat veszekedünk anyuval.
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
Vica

Szakértőnk válasza a Miért nem fogadja el, hogy felnőttem? kérdésre

Kedves Vica!

Nem tudom pontosan, miért is lehet ez, hogy Anyukád nem pártolja a kapcsolatotokat és azt, hogy ott aludj nála/náluk. Lehetséges, hogy nehezen tudja elfogadni azt, hogy felnőttél (ahogy a címben is írtad). Az, hogy a Párodnál aludtál, végképp azt jelenténé, hogy felnőttél, kirepültél. Nem biztos, hogy ez az oka a viselkedésének, de lehet.

Azt javaslom, hogy üljetek le együtt a szüleiddel és a Pároddal és próbáljátok megbeszélni a dolgot. Ha Anyukád látja, hogy a szerelmed felelősségteljes és vigyázni fog rád, akkor talán jobban elfogadja a kapcsolatotokat. Az is lehet, hogy csak annyi kellene, hogy kicsit jobban megismejre a Párodat. Vagy azt is érdemes lenne átgondolni, hogy mégis ő aldujon nálatok, ha megoldható.

Azért lenne fontos, hogy megbeszéljétek a helyzetet, mert ez a konfluktus később a kapcsolatodat is negatívan befolyásolhatja.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor